Rondleiding voor het onderwijs
Voor het onderwijs is Rozet een interessante bezoekerslocatie. In het Erfgoedcentrum duik je zo in de geschiedenis van de stad.
Hier wordt het verhaal van Arnhem verteld door tentoongestelde voorwerpen, filmpjes, geluidsfragmenten en verdiepende bronnen. De expositie sluit aan bij de tijdvakken van de Nederlandse geschiedenis, waarbij de belangrijkste Arnhemse gebeurtenissen worden uitgelicht.
De rondleidingen voor het onderwijs worden gegeven door professionele museumdocenten. Tussendoor zijn er leuke doe-opdrachten en er is veel interactie.
Waar & wanneer?
Interesse?
Boek deze rondleiding via het formulier op de volgende pagina. Heb je nog een vraag, neem contact op via rondleiding@rozet.nl.
Binnen 2 werkdagen nemen we contact met je op.
De Beek is een levensgroot bordspel waarin het Arneym uit 900 rond de heldere beek wordt aangelegd. Er is weinig bekend over deze periode, dus je gaat zelf aan de slag!
Voor scholen uit het primair en voortgezet onderwijs zijn er allerlei educatieve programma’s op het gebied van archeologie en lokaal erfgoed. Zoals deze. Wil je het Beekspel boeken voor je klas of wil je even overleggen? Neem contact op via erfgoededucatie@rozet.nl.
Ontwerp middeleeuws Arneym
Adopteer een tijdvak is een project dat de lokale geschiedenis naar de Arnhemse basisscholen brengt. Geschiedenis leer je niet door alleen in boeken te lezen, je moet het kunnen zien en beleven. In je eigen stad!
Bij Adopteer een tijdvak wordt het geschiedeniscurriculum behandeld met voorbeelden uit Arnhem zelf. Op die manier ontstaat echt betekenisvol onderwijs.
Onderzoek
Leerlingen worden de eigenaar van het tijdvak. Door middel van een eigen onderzoek leren ze elementen uit het tijdvak kennen die hen interesseren en boeien. In hun onderzoek worden ze bijgestaan door experts uit het Erfgoedentrum in Rozet. Zij zorgen ervoor dat specialisten naar de klas komen om de leerlingen te helpen. De resultaten van de onderzoeken worden aan het eind van iedere periode tentoongesteld in Rozet.
Cultuursnack
De Digitale Scheurkalender is speciaal ontwikkeld voor het digitale schoolbord als een leuke, interactieve, vakoverstijgende én laagdrempelige kennismaking met kunst, cultuur en erfgoed. De applicatie is een ‘cultuursnack’, die op elk moment van de dag kan worden ingezet, ook los van een cultuurproject of een gepland museumbezoek. Op deze manier zijn kunst en erfgoed niet ingewikkeld, maar krijgt het een logische plek in het lesprogramma en op het schoolbord. Het Erfgoedcentrum heeft in samenwerking met andere Arnhemse musea drie kalenders met verschillende thema’s ontwikkeld.
Geschiedenis is overal, ook in Arnhem!
Geschiedenis is overal, ook in Arnhem. Ontdek hier bijzondere verhalen van je stad. In 12 onderwerpen zie je wat er tijdens de landelijke tijdvakken in Arnhem gebeurde en meer!
Log in met het wachtwoord: Rozeterfgoed.
Blik op Arnhem
Ben je benieuwd wat Arnhem allemaal heeft op het gebied van kunst, cultuur en erfgoed? Werp dan een blik op Arnhem! Leer alles over de borstentros, het poppenhuis van Lizzy Ansingh, het leesplankje van Gubbels en over de bekende kunstenaar Dick Ket. De kalender bevat crosslinks naar taal, rekenen, geschiedenis, dans en nog meer.
Log in met het wachtwoord: blikoparnhem.
Slag om Arnhem
Elk jaar wordt in september de Slag om Arnhem herdacht. Deze slag had niet alleen grote gevolgen voor Arnhem(mers), maar ook voor een groot deel van Nederland. De kalender bevat crosslinks naar kunst, architectuur en geschiedenis én extra boekentips.
Log in met het wachtwoord: slagomarnhem.
En toen?!
In deze kalender gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Acht boeken krijgen een extra podium. Doe meer met een boek en duik deze scheurkalender in!
Log in met het wachtwoord: boek.
Ben je op zoek naar een onderwerp voor een spreekbeurt of werkstuk? In het Erfgoedcentrum in Rozet kom je vast op een idee. Bijvoorbeeld Archeologie, het poppenhuis van Lizzy Ansingh, Castellum Meinerswijk of de geschiedenis van Vitesse.
Profielwerkstuk
Moet je een profiel of sectorwerkstuk maken? En vind je geschiedenis leuk? Wij kunnen je helpen bij het bedenken van een onderwerp!
Wat dacht je van: