Handboek voor leraren
Boek

Handboek voor leraren (2011)/ Walter Geerts en René van Kralingen

Handboek voor leerkrachten in het voortgezet en beroepsonderwijs over de beroepsmatige omgang met leerlingen, ouders en collega's.

Aanwezigheid

Recensie

In een school is de leraar de spil binnen een groep leerlingen. Naast de vorming van die leerlingen spelen in die situatie ook andere factoren een rol. Zoals de ouders, de collega's, de samenleving, de politiek en dergelijke. Hoe speelt een leraar op die complexe situatie in? Dit wordt in vier hoofdstukken uitgewerkt: hoe ga je met de leerlingen om; hoe werk je met groepen; hoe ziet de school er uit en hoe groei je als leraar in de praktijk. Dit handboek geeft op een heldere en uitvoerige manier antwoorden op veel vragen. Vaak toegelicht met voorbeelden. Samen met de collega's en de ouders ontstaat een sociaal-pedagogische situatie waarin de vorming van de leerling tot haar recht kan komen. De praktijk-kennistheorieën zijn daarin middelen om vat te krijgen op de eigen wijze van werken. Een helder geschreven handboek c.q. naslagwerk voor elke leraar en elke student bij het voortgezet onderwijs. De beide schrijvers zijn onder meer actief betrokken bij lerarenopleidingen. Er is een uitgebreide literatuurlijst en een trefwoordenregister. Bestemd voor leraren in het voortgezet en beroepsonderwijs.

Specificaties

Nederlands | 9789046902509

Titel Handboek voor leraren
Auteur Walter Geerts ; René van Kralingen
Type materiaal Boek
Uitgave Bussum : Coutinho, 2011
Overige gegevens 400 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg., reg
ISBN 9789046902509
PPN 331119803
Rubriekscode 450.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Onderwijskunde; Voortgezet onderwijs ; Onderwijskunde; Middelbaar beroepsonderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Onderwijskunde

Anderen bekeken ook

Gemotiveerd leren en lesgeven
Boek

Gemotiveerd leren en lesgeven de kracht van intrinsieke motivatie (2014)/ Anje Ros, Jos Castelijns, Anne-Marieke van Loon, Kris Verbeeck

Praktijkboek voor (aankomende) leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs om de intrinsieke motivatie van leerlingen en van zichzelf te stimuleren.

Anje Ros