De smaak van de macht
Boek

De smaak van de macht gesprekken met oud-premiers (2011)/ Annemarie Gualthérie van Weezel, met een proloog door oud-premier Mark Eyskens ; en foto's van Jeroen van der Meyde

Interviews met vijf Nederlandse oud-premiers: De Jong, Van Agt, Lubbers, Kok en Balkenende.

Aanwezigheid

Recensie

Voorjaar 2011 interviewde parlementair journaliste Gualthérie van Weezel de vijf nog levende Nederlandse oud-premiers De Jong, Van Agt, Lubbers, Kok en Balkenende. In die openhartige gesprekken vertellen zij iets over hun jeugd, achtergrond, ambities en politieke carrière, geven hun visie op leiderschap en blikken zij terug op hun ambtsperiode als premier, op het veeleisende werk, de hoogte- en dieptepunten, belangrijke beslissingen, goede en slechte momenten, de invloed van het premierschap op hun privéleven en over wat zij daarna zijn gaan doen. Zo doet Lubbers, informateur van het door de PVV gedoogde kabinet Rutte, een boekje open over die formatieperiode. Met een proloog over het functioneren van premiers vanuit Nederlands-Belgisch perspectief van de Belgische minister van Staat, oud-premier Mark Eyskens, een epiloog van de auteur, een namenregister, en foto's in kleur en zwart-wit. Een boeiende interviewbundel die een uniek inkijkje biedt in het politieke leven van de vijf oud-premiers. De auteur is werkzaam als parlementair redacteur bij de NOS en getrouwd met de oudste zoon van prinses Irene.

Specificaties

Nederlands | 9789054293217

Titel De smaak van de macht : gesprekken met oud-premiers
Auteur Annemarie Gualthérie van Weezel
Secundaire auteur Mark Eyskens ; Jeroen van der Meyde
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Schoorl : Conserve, 2011
Overige gegevens 160 p., [12] p. pl - foto's - 20 cm
Annotatie Met reg
ISBN 9789054293217
PPN 333376005
Rubriekscode 937.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Balkenende, J.P.
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Ministers-presidenten

Anderen bekeken ook

Selma
Boek

Selma aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao ([2016])/ Carolijn Visser

Levensverhaal van Selma Vos (1921-1968), waarbij haar periode in communistisch China centraal staat en de rest van haar leven in flashbacks wordt belicht.

Carolijn Visser