Een krijger onderweg naar huis
Boek

Een krijger onderweg naar huis (cop. 2011)/ Henk de Velde

Verslag van een zeiltocht van Australië, Japan, Alaska en langs de kusten van Canada en de Verenigde Staten om naar huis terug te keren.

Aanwezigheid

Recensie

Nederlands bekendste avonturier en solozeiler Henk de Velde ging in 2007 weg om nooit terug te keren. Een reis zonder einde, onderweg zijn en onderweg blijven, niet terugkeren. In dit tweede deel* gaat de reis van Australië naar het noorden via Micronesië, Guam, Japan, de Beringzee over naar Alaska en zuidelijk langs de kusten van Canada en de VS, door het Panamakanaal, om uiteindelijk via de oostkust van de Verenigde Staten de Atlantische oversteek te maken naar huis. In tegenstelling tot zijn eerdere overtuiging komt hij in Japan tot de conclusie, dat zijn reis wel een einde moet hebben. Een gevoel dat hem wordt ingegeven door het gemis van zijn zoon Stefan. Hij noemt zichzelf een krijger. Hij neemt zijn lot, aanvaardt dat niet als reden voor wroeging, maar als levende uitdaging. Hij beschrijft plaatsen en mensen prachtig, mensen die het leven nemen zoals het is en tevreden zijn met wat ze hebben. Het eerste deel van het boek is een reisverhaal. Het tweede deel van het boek gaat over Henk, die aan het aftellen is en op de terugweg is van een reis die niet zou eindigen, maar die ook niet voorbij is.

Specificaties

Nederlands | 9789038921082

Titel Een krijger onderweg naar huis
Auteur Henk de Velde
Type materiaal Boek
Uitgave Delft : Elmar, cop. 2011
Overige gegevens 232 p., [16] p. pl - ill - 22 cm
ISBN 9789038921082
PPN 334589967
Rubriekscode 963
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeereizen; Reisbeschrijvingen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Zeereizen

Relaties/Serie

Een reis zonder einde
Boek

Een reis zonder einde (2010-...)

vol. dl. 2
Uitgeleend
Henk de Velde
Nederlands

Anderen bekeken ook

Op reis met de Hope
Boek

Op reis met de Hope van droom naar zes jaar reizen (2017)/ Joshua van Eijndhoven, fotografie: Joshua van Eijndhoven en Katia Monteiro ; cartografie: Yde Bouma

Verslag van een wereldreis, niet alleen de avonturen worden besproken maar ook de praktische zaken.

Joshua van Eijndhoven