De Grebbelinie
Boek

De Grebbelinie van onder tot boven (2011)/ Annet Werkhoven ; [eindred. Margot Lantinga]

Geschiedenis van de Grebbelinie, een reeks forten op de grens van Utrecht en Gelderland. Met verhalen van mensen uit de omgeving die de gevechten bij de Grebbelinie in de Tweede Wereldoorlog als kind hebben gezien. Met foto's in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Specificaties

Nederlands | 9789087881399

Titel De Grebbelinie : van onder tot boven
Auteur Annet Werkhoven
Secundaire auteur Margot Lantinga
Type materiaal Boek
Uitgave Barneveld : Regioboek/BDU Boeken, 2011
Overige gegevens 95 p - ill., krt - 25 cm
Annotatie Uitg. op initiatief van Stichting Grebbelinie in het Vizier en Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei. - Met lit. opg.
ISBN 9789087881399
PPN 334727170
Rubriekscode 928.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Meidagen (1940); Grebbelinie
Trefwoord Grebbelinie
Scherpenzeel
Veenendaal
Meidagen van 1940
Wereldoorlog II
Verhalen
Jeugdliteratuur
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Wereldoorlog II

Anderen bekeken ook

13 in de oorlog
Boek

13 in de oorlog hoe kinderen de Tweede Wereldoorlog beleefden (cop. 2010)/ Hein Hoffmann

De gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog zijn aangevuld met de ervaringen van gewone Nederlandse kinderen. Met vooral veel foto's in zwart-wit. Vanaf ca. 12 jaar.

Hein Hoffmann
Vet oud! Tweede Wereldoorlog
Boek

Vet oud! Tweede Wereldoorlog 15 verhalen uit de oorlogsjaren voor jongeren ([2017])/ Richard Zuiderveld, Aant-Jelle Soepboer, illustraties: Richard van de Pol

Hoe was het om als jongere de Tweede Wereldoorlog mee te maken? Lees hun 15 verhalen over o.a. het verzet, de NSB, jodenvervolging, de Hongerwinter en de Hitlerjugend. Met tips voor musea, stripachtige kleurenillustraties en -foto's. Vanaf ca. 12 jaar.

Richard Zuiderveld
Wij waren erbij
Boek

Wij waren erbij oorlogsherinneringen (2019)/ Schrijvers van de Ronde Tafel, samenstelling: Martine Letterie

Je zult maar, net als Elli, 9 jaar zijn en worden opgehaald door een vreemde mevrouw die je naar Friesland brengt. Ondanks heimwee mag je niet naar huis. Dit is een van de twaalf waargebeurde verhalen waarin kinderen vertellen wat ze in de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Met zwart-witfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Mensen in verzet
Boek

Mensen in verzet ([2020])/ Zeger van Mersbergen, onder redactie van Marlies Huijzer, Ferry Siemensma ; foto's Meinte Reitsma, Alamy, Noord Hollands Archief, Beeldbank WO2, Jan Hemelrijk, Carpetbagger Aviation Museum, AKG Images, Robert Vos

Toen Duitsland in de Tweede Wereldoorlog een groot deel van Europa bezette, mocht je het volkslied niet meer zingen en geen kritiek hebben op Hitler. Maar het allerergste was natuurlijk de vervolging van de Joden. Lees hoe mensen hiertegen in verzet kwamen. Met foto's in zwart-wit en kleur. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Zeger van Mersbergen
De Jodenvervolging
Boek

De Jodenvervolging ([2020])/ Tialda Hoogeveen, onder redactie van Marlies Huijzer, Ferry Siemensma ; foto's Shutterstock, Stadsarchief Amsterdam, Alamy, Nationale Beeldbank, Age Fotostock, Getty Images, Picture Alliance

In de Tweede Wereldoorlog (1940-1945) was het voor Joden steeds moeilijker om te overleven. Ze werden gediscrimineerd, verjaagd en uiteindelijk in grote getalen omgebracht. Lees hoe het zo ver heeft kunnen komen. Met foto's in zwart-wit en kleur. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Tialda Hoogeveen