Samen sterk: ouders & school!
Boek

Samen sterk: ouders & school! (2012)/ Noëlle Pameijer, in samenw. met het Ouderplatform Gooi & Omstreken

Praktische handleiding voor ouders die in gesprek gaan met leerkrachten en de school in het basis- en voortgezet onderwijs over plezier en succes op school en een gezamenlijke aanpak van schoolproblemen.

Aanwezigheid

Recensie

Educatief partnerschap en ouderbetrokkenheid zijn twee kernbegrippen waarin gezamenlijke verantwoordelijkheid van ouders en onderwijsgevenden wordt samengevat. In dit boek heeft de auteur samen met een groep ouders een handleiding geschreven voor ouders die een constructief gesprek willen aangaan met leerkrachten, mentors of leerlingbegeleiders in basis- of voortgezet onderwijs. Bij Passend Onderwijs of bij handelingsgericht werken (HGW) is samenwerking - en dus communicatie - wezenlijk. Daarvoor biedt het boek na een inleiding in vier hoofdstukken een kader en ook adviezen (do's and don'ts, aandachtspuntenlijstjes). Die worden regelmatig concreet toegelicht. Een zesde hoofdstuk bevat tips over de communicatie zelf. In de bijlagen worden inhoudelijke thema's nader belicht en wordt verwezen naar relevante bronnen. Overzichtelijke structuur door de tweekleurendruk, door de lijstjes met aandachtspunten en door in de steunkleur weergegeven voorbeelden. Voor ouders een echt praktische handreiking om aan educatief partnerschap vorm te geven en gesprekken met schoolprofessionals te voeren.

Specificaties

Nederlands | 9789033489464

Titel Samen sterk: ouders & school!
Uniforme titel Samen sterk Samen sterk: ouders en school!
Auteur Noëlle Pameijer
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Leuven : Acco, 2012
Overige gegevens 129 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789033489464
PPN 351954228
Rubriekscode 458.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ouderparticipatie
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Ouderparticipatie

Anderen bekeken ook

Zondagskind
Boek

Zondagskind (maart 2018)/ Judith Visser

Een jong autistisch meisje, dat opgroeit in de jaren tachtig en negentig toen nog weinig over autisme bekend was, vertelt over hoe ze haar jeugd beleeft.

Judith Visser