Godfried Bomans
Boek

Godfried Bomans ter herinnering 1913-1971 (cop. 2013)/ [hoofdred.: J.A.S. Joustra, auteur: G.A. van der List ; eindred.: E. Schaafsma ... et al.]

Portret in woord en beeld van de Nederlandse schrijver (1913-1971).

Aanwezigheid

Recensie

'Een optimist is iemand die denkt dat alle vrouwen braaf zijn; en een pessimist is iemand die dat ook denkt.' Aldus een van de citaten opgenomen in deze herdenkingsuitgave, waarmee geïllustreerd wordt hoe geestig Godfried Bomans was. Ter gelegenheid van diens honderdste geboortedag schreef Gerry van der List een beknopte biografie die rijkelijk geïllustreerd is met foto's van Bomans door de jaren heen. Hoewel dit 'Ter herinnering' vooral een eerbetoon is, is het zeker geen hagiografie: ook de minder sympathieke kanten van Bomans komen aan bod en de kritiek die tijdgenoten op zijn werk hadden blijft evenmin onbesproken. De levensbeschrijving telt vier afdelingen: 'Jonge jaren', 'Schrijverschap', 'Superieur stilist' en 'Boodschapper', waarin de auteur diverse facetten van mens en schrijver bespreekt. Op beide terreinen is Van der List (die eerder de succesvolle Bomans-bloemlezing 'Genieten in een gekkenhuis' samenstelde) zeer goed ingevoerd, wat doet verlangen naar een omvangrijke biografie van zijn hand. Verplichte kost voor Bomansliefhebbers.

Specificaties

Nederlands | 9789035251021

Titel Godfried Bomans : ter herinnering 1913-1971
Auteur G.A. van der List
Secundaire auteur J.A.S. Joustra
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Elsevier, cop. 2013
Overige gegevens 102 p - ill - 27 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789035251021
PPN 353718084
Rubriekscode Nederlands 855.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bomans, Godfried
PIM Rubriek Schrijvers en Boeken
PIM Trefwoord Bomans

Relaties/Serie

Elsevier. Speciale editie
Boek

Elsevier. Speciale editie ([2005]-...)

vol.
Uitgeleend
Nederlands

Anderen bekeken ook

De levens van Jan Six
Boek

De levens van Jan Six een familiegeschiedenis (augustus 2016)/ Geert Mak

Geschiedenis van de Amsterdamse patriciersfamilie vanaf de zestiende eeuw tot en met de periode vlak na de Tweede Wereldoorlog.

Geert Mak