Marokko
Boek

Marokko (cop. 2013)/ [vert. uit het Frans Eskelien Lambrey ... et al., hoofdred. Pierre Josse ; red. Olivier Page ... et al. ; cartogr. Hachette Tourisme]

Aanwezigheid

Recensie

Deze lijvige Trotter-reisgids zonder foto's geeft erg veel basisinformatie voor een avontuurlijke reis naar Marokko. Na een overzichtskaart en een kort stukje over reizen naar Marokko, volgen een uitgebreid praktisch hoofdstuk (klimaat, geldzaken, taal...) en een deel over mens, maatschappij, natuur en cultuur. Daarna volgen gedetailleerde besprekingen van de verschillende streken, van de Rif tot de Sahara. Aan bod komen steden als Tanger, Cassablanca en Marrakech, met telkens ook aandacht voor de omgeving. Bij elke reisbestemming krijg je eerst een algemene inleiding en een praktisch deeltje met vooral nuttige adressen. Daarna volgt een kader met informatie over slapen, eten en drinken (in alle prijsklassen), en een overzicht van de bezienswaardigheden. Hier en daar werd ook een plattegrond opgenomen. Achteraan volgt een register. Een kritische en makkelijk te consulteren reisgids, die vooral geschikt is voor backpackers. Sobere vormgeving zonder foto's, met een functionele tweekleurendruk en een overzichtelijke bladspiegel. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789020972917

Titel Marokko
Secundaire auteur Eskelien Lambrey ; Pierre Josse
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2013 - Houten : Terra Lannoo
Overige gegevens 684 p - ill., krt., plgr - 20 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Maroc. - Paris : Hachette, 2012. - (Le guide du routard)
ISBN 9789020972917
PPN 354173561
Rubriekscode Marokko 993
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Marokko; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Marokko

Relaties/Serie

Trotter
Boek

Trotter gidsen voor de wereldreiziger (1992-...)

vol. Marokko
Uitgeleend
Nederlands

Anderen bekeken ook

De levens van Jan Six
Boek

De levens van Jan Six een familiegeschiedenis (augustus 2016)/ Geert Mak

Geschiedenis van de Amsterdamse patriciersfamilie vanaf de zestiende eeuw tot en met de periode vlak na de Tweede Wereldoorlog.

Geert Mak