99 gesprekken met...
Boek

99 gesprekken met... de nee-zeggers, de cadeautjes, de ijdeltuiten, de whatevers, de buitenlanders, de iconen, de zeurpieten, de mediaatjes, de hartjes, de spiegeltjes, de helden en... de foutjes (cop. 2013)/ Ebru Umar, [red.: Vitataal]

Interviews met Bekende Nederlanders, gelardeerd met verhalen over de wijze waarop deze vraaggesprekken al dan niet tot stand kwamen.

Recensie

Ebru Umar werkt voor het tijdschrift Libelle en zij moet voor dit blad wekelijks een interview inleveren. Dit boek beschrijft het proces dat voorafging aan 99 interviews met Bekende Nederlanders. Het gaat over de 'nee-zeggers' zoals Matthijs van Nieuwkerk die zegt dat hij terug gaat bellen, maar dat vervolgens niet doet of de arrogante manager van de sympathieke Epke Zonderland. Het gaat ook over heel aardige mensen als Lee Towers die een paar dagen na het interview Ebru Umar belt om haar te zeggen dat hij het zo'n aardig interview vond en Aart Staartjes die niet boos wordt als Ebru Umar hem vertelt dat haar Mac is gecrasht en dat zij daarom het interview over moeten doen. Ebru Umar heeft een scherpe pen. Zij deinst er niet voor terug om omhooggevallen Bekende Nederlanders te fileren, maar anderen die het in haar ogen verdienen, hijst zij op het schild. Behalve het verhaal over de totstandkoming van het vraaggesprek, is vaak ook het interview opgenomen. Een evenwichtig boek dat met veel gevoel voor humor is geschreven.

Specificaties

Nederlands | 9789089752451

Titel 99 gesprekken met... : de nee-zeggers, de cadeautjes, de ijdeltuiten, de whatevers, de buitenlanders, de iconen, de zeurpieten, de mediaatjes, de hartjes, de spiegeltjes, de helden en... de foutjes
Uniforme titel Negenennegentig gesprekken met...
Auteur Ebru Umar
Type materiaal Boek
Uitgave [Meppel] : Just Publishers, cop. 2013
Overige gegevens 319 p - 21 cm
ISBN 9789089752451
PPN 352798920
Rubriekscode 903.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bekende Nederlanders; Interviews
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Bekende Nederlanders

Anderen bekeken ook

Het grote foute jongens boek. Deel 1
Boek

Het grote foute jongens boek. Deel 1 ([2017])/ Rob Hoogland, illustraties binnenwerk: Gabriël Kousbroek

Een Telegraaf-columnist en een Volkskrant-columnist halen herinneringen op uit hun kleurrijke verleden, aangevuld met observaties van hun actuele ervaringen als jonge bejaarden.

Rob Hoogland
Dagboek van een getuige
Boek

Dagboek van een getuige (2017)/ Astrid Holleeder

Na het verpletterende - en megasuccesvolle - boek Judas, komt Astrid Holleeder nu met een verrassend intieme opvolger: Dagboek van een getuige. Waar Judas het verhaal is over de beslissing om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder, gaat Dagboek van een getuige over de consequenties van die ingrijpende beslissing. Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral: voor Astrid zelf? Dagboek van een getuige geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets 'normaal' is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: niets is zonder risico. Of daar ooit verandering in komt, zal de toekomst leren. In 2018 vindt het proces tegen broer Willem plaats. Dagboek van een getuige is een onthullend boek over hoe justitie met 'gewone' getuigen omgaat, en is het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zuster en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer: Astrid Holleeder. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatiePersoonlijk relaas van de jongste zus van topcrimineel Willem Holleeder, die tijdens het proces tegen haar broer als getuige optreedt en daarom ondergedoken zit.

Astrid Holleeder
Gordon
Boek

Gordon biografie van een entertainer (2018)/ Marcel Langedijk

Biografie van zanger en presentator Gordon, van zijn jeugd in Amsterdam-Noord tot zijn opkomst als bekende Nederlander.

Marcel Langedijk