Gevangen in Iran
Boek

Gevangen in Iran een waargebeurd verhaal van hoop vanuit de beruchte Evin-gevangenis in Teheran (cop. 2013)/ Maryam Rostampour & Marziyeh Amirizadeh, met John Perry ; [vert. uit het Engels: Martin Strengholt]

Autobiografisch relaas van twee jonge Iraanse vrouwen die werden gearresteerd en opgesloten omdat ze zich tot het christendom hadden bekeerd en evangelisatiewerk verrichtten.

Aanwezigheid

Recensie

Waargebeurd verhaal over twee tot het christelijk geloof bekeerde Iraanse jonge vrouwen die in 2009 worden gearresteerd vanwege afvalligheid van de islam, staatsondermijnende activiteiten en godslastering, waarop de doodstraf staat. De vrouwen hebben in Iran in het geheim evangelisatiewerk gedaan en Nieuwe Testamenten verspreid. Na hun arrestatie komen ze terecht in de Evin-gevangenis in Teheran. In dit boek vertellen ze om de beurt over hun eigen belevenissen en die van andere vrouwen in die gevreesde gevangenis, hoe hun geloof hen overeind houdt en niet toe laat geven aan de druk die op hen wordt uitgeoefend en hoe ze ook in de gevangenis hun evangelisatiewerk voortzetten Na 259 dagen worden ze onverwacht vrijgelaten; hun zaak is inmiddels over de hele wereld bekend geworden en de Iraanse regering heeft toegegeven aan de druk die door organisaties als Amnesty International, de Verenigde Naties en het Vaticaan is uitgeoefend. Een toegankelijk, waargebeurd verhaal dat een soms schokkende impressie geeft van het leven in deze beruchte gevangenis en van de houding van de Iraanse regering tegenover het christelijk geloof en evangelisatie. Achterin beknopte biografieën over de twee vrouwen. Het christelijk geloof heeft een leidende rol in het boek.

Specificaties

Nederlands | 9789029722032

Titel Gevangen in Iran : een waargebeurd verhaal van hoop vanuit de beruchte Evin-gevangenis in Teheran
Auteur Maryam Rostampour ; Marziyeh Amirizadeh ; John Perry
Secundaire auteur Martin Strengholt
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Voorhoeve, cop. 2013
Overige gegevens 335 p - 23 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: Captive in Iran. - Tyndale Momentum, 2013
ISBN 9789029722032
PPN 355590611
Rubriekscode Iran 395.84
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vrouwelijke gevangenen; Iran; Verhalen ; Christenvervolging; Iran
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Gevangeniswezen

Anderen bekeken ook

De schaduw van mijn vader
Boek

De schaduw van mijn vader (cop. 2013)/ Mathob Mahmoody, [vert. uit het Engels: Ineke van Bronswijk]

Autobiografie van een Amerikaanse vrouw, die op jonge leeftijd tijdens een vakantie in Iran samen met haar moeder door haar Iraanse vader werd vastgehouden, maar wist te ontsnappen.

Mathob Mahmoody
Het meisje uit het verscholen dorp
Boek

Het meisje uit het verscholen dorp ([2017])/ Irma Joubert, vertaling [uit het Afrikaans] en eerste redactie: Dorienke de Vries

Als haar vader, samen met het gezin dat bij hen onderdook, tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt opgepakt, wordt een negenjarig meisje ondergebracht in Het Verscholen Dorp bij Nunspeet.

Irma Joubert
Meisje met zeven namen
Boek

Meisje met zeven namen ([2015])/ Hyeonseo Lee met David John, vertaling uit het Engels: Marjet Schumacker

Persoonlijk relaas van een vrouw (1977) die op zeventienjarige leeftijd haar geboorteland Noord-Korea ontvluchtte en via China naar Zuid-Korea ontkwam.Hyeonseo Lee vertelt over haar leven in Noord-Korea, een totalitaire staat waarin propaganda, terreur en corruptie het leven bepalen. Als ze 17 jaar is, vlucht ze via China naar Zuid-Korea. Met katern zwart-witfoto's. Vanaf ca. 17 jaar.

Hyeonseo Lee
Wat ze achterliet
Boek

Wat ze achterliet roman ([2016])/ Ellen Marie Wiseman, vertaald [uit het Engels] door Roelof Posthuma

Na de moord op haar vader groeit Izzy op in pleeggezinnen; ze voelt zich verraden en weigert contact met haar veroordeelde moeder, totdat zij op het dagboek van Clara stuit, die in 1929 vanwege een verboden liefde door haar vader naar een krankzinnigeninstituut werd gestuurd.

Ellen Marie Wiseman
Dochters van de kust
Boek

Dochters van de kust roman ([2016])/ Lynn Austin, vertaald [uit het Engels] door Roelof Posthuma

Als een Nederlandse immigrante in het dorp Holland in Michigan terugblikt op haar aankomst in de VS vijftig jaar geleden, komen allerlei gevoelens en herinneringen bij haar boven.

Lynn Austin