Ontvoerd naar Irak
Boek

Ontvoerd naar Irak tien jaar zonder mijn kinderen (2013)/ Marian van Zon, [red.: Rimke de Groot]

Autobiografisch verslag van een vrouw van wie de kinderen door haar ex-man werden ontvoerd naar Irak.

Recensie

Het boek begint met een voorwoord van Wendy Schapendonk, GZ-psychologe die de radeloze Marian van Zon begeleidde bij haar jarenlange zoektocht naar haar twee ontvoerde kinderen door haar ex-man naar Irak. De nachtmerrie voor Marian begint in 2003 als haar ex-man hun kinderen na de kerstvakantie niet bij haar terugbrengt. Na acht jaar onzekerheid krijgt Marian door tussenkomst van een derde in 2011 plotseling een teken van leven van haar zoon Amar en dochter Sennah. Dat contact lijkt in eerste instantie goed te gaan en Marian de hoop te geven dat ze contact met haar kinderen krijgt en ze hopelijk ook daadwerkelijk weer zal zien. Maar in die lange periode zonder haar kinderen zijn ze ook zeer van haar vervreemd: haar zoon spreekt enkel Arabisch en haar dochter worstelt met haar puberteit en stuurt afwisselend lieve mails en mails waarin ze haar moeder veel verwijten maakt. Het contact met haar dochter en af en toe ook haar ex-man die zegt nog steeds van haar te houden verloopt via e-mail, soms telefonisch of via facebook. Soms dagelijks, maar vaak zijn er ook periodes dat het contact wordt verbroken. Tweeënhalf jaar later (januari 2013) is het nog steeds de vraag of de kinderen echt naar Nederland zullen komen. Een emotioneel, openhartig boek van een wanhopige moeder.

Specificaties

Nederlands | 9789079287260

Titel Ontvoerd naar Irak : tien jaar zonder mijn kinderen
Auteur Marian van Zon
Secundaire auteur Rimke de Groot
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Leens : Personalia, 2013
Overige gegevens 157 p - fotos - 22 cm
ISBN 9789079287260
PPN 357759478
Rubriekscode 396.64
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderen; Ontvoeringen; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Ontvoeringen

Anderen bekeken ook

Dagboek van een getuige
Boek

Dagboek van een getuige (2017)/ Astrid Holleeder

Na het verpletterende - en megasuccesvolle - boek Judas, komt Astrid Holleeder nu met een verrassend intieme opvolger: Dagboek van een getuige. Waar Judas het verhaal is over de beslissing om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder, gaat Dagboek van een getuige over de consequenties van die ingrijpende beslissing. Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral: voor Astrid zelf? Dagboek van een getuige geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets 'normaal' is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: niets is zonder risico. Of daar ooit verandering in komt, zal de toekomst leren. In 2018 vindt het proces tegen broer Willem plaats. Dagboek van een getuige is een onthullend boek over hoe justitie met 'gewone' getuigen omgaat, en is het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zuster en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer: Astrid Holleeder. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatiePersoonlijk relaas van de jongste zus van topcrimineel Willem Holleeder, die tijdens het proces tegen haar broer als getuige optreedt en daarom ondergedoken zit.

Astrid Holleeder
De doorbraak
Boek

De doorbraak (2017)/ Simone van der Vlugt

Een jonge vrouw loopt weg van huis vanwege haar tirannieke vader en breekt door als zangeres. Als het mis loopt in haar nieuwe leven gaat ze op zoek naar haar broer, de enige met wie ze een goede band had.

Simone van der Vlugt
Winterberg
Boek

Winterberg ([2014])/ Suzanne Vermeer

Drie nichtjes, die samen een hotel hebben geerfd, krijgen ruzie; dan blijkt de volgende dag een van hen vermoord te zijn.

Suzanne Vermeer
Selma
Boek

Selma aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao ([2016])/ Carolijn Visser

Levensverhaal van Selma Vos (1921-1968), waarbij haar periode in communistisch China centraal staat en de rest van haar leven in flashbacks wordt belicht.

Carolijn Visser
Judas
Boek

Judas een familiekroniek (2016)/ Astrid Holleeder

Herinneringen van de jongste zus van topcrimineel Willem Holleeder aan haar door geweld getekende jeugd, de invloed van haar broer op haar leven en familieleden en haar overwegingen om samen met haar zus tegen hem te getuigen in het zogenoemde Passageproces.

Astrid Holleeder