Spionage
Boek

Spionage doelwit: Brussel (cop. 2013)/ Kristof Clerix

Spionageaffaires uit vooral de jaren zeventig en tachtig van Oost-Duitse, Hongaarse en Roemeense spionnen in Brussel, waar het hoofdkwartier van de NAVO en de kantoren van de Europese Unie zijn gevestigd.

Aanwezigheid

Recensie

In Oost-Europa zijn na de ontmanteling van de communistische regimes de archieven open gegaan. Dat heeft de auteur van dit boek, journalist en schrijver van een boek over buitenlandse geheime diensten in België, de gelegenheid gegeven een aantal spionage-affaires die zich in Brussel rond het NAVO-hoofdkwartier en de kantoor van de Europese Unie hebben afgespeeld nader te onderzoeken. Hij heeft de informatie uit de archieven van de Oost-Duitse Stasi en de collega's van de Hongaarse en Roemeense geheime diensten op een journalistieke, lezenswaardige manier verwerkt. Het is geen fictie, want alles is gebaseerd op bronnen die ook verantwoord worden, maar het is hier en daar wel een beetje spannend gemaakt. De verhalen gaan over individuele spionnen, sommigen ontdekt, anderen niet, en spelen vooral in de jaren zeventig en tachtig. Interessante geschiedenissen voor mensen die van spionage en van waar gebeurde verhalen houden. Met een aantal fotopagina's.

Specificaties

Nederlands | 9789022327715

Titel Spionage : doelwit: Brussel
Auteur Kristof Clerix
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Manteau, cop. 2013
Overige gegevens 263 p., [16] p. pl - ill - 22 cm
Annotatie Met lit. opg., reg
ISBN 9789022327715
PPN 369207963
Rubriekscode 399.62
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geheime diensten; België
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Geheime diensten

Anderen bekeken ook

Dagboek van een getuige
Boek

Dagboek van een getuige (2017)/ Astrid Holleeder

Na het verpletterende - en megasuccesvolle - boek Judas, komt Astrid Holleeder nu met een verrassend intieme opvolger: Dagboek van een getuige. Waar Judas het verhaal is over de beslissing om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder, gaat Dagboek van een getuige over de consequenties van die ingrijpende beslissing. Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral: voor Astrid zelf? Dagboek van een getuige geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets 'normaal' is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: niets is zonder risico. Of daar ooit verandering in komt, zal de toekomst leren. In 2018 vindt het proces tegen broer Willem plaats. Dagboek van een getuige is een onthullend boek over hoe justitie met 'gewone' getuigen omgaat, en is het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zuster en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer: Astrid Holleeder. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatiePersoonlijk relaas van de jongste zus van topcrimineel Willem Holleeder, die tijdens het proces tegen haar broer als getuige optreedt en daarom ondergedoken zit.

Astrid Holleeder
De vrolijke verrader
Boek

De vrolijke verrader een KGB-spion uit Rotterdam ([2021])/ Simon Kuper, vertaling [uit het Engels] L&R Tekst ; tekstredactie Louise Koopman

Biografie van de dubbelspion George Blake (1922-2020).

Simon Kuper