Syriëstrijder tegen wil en dank
Boek

Syriëstrijder tegen wil en dank ([2013])/ Dimitri Bontinck, redactionele begeleiding: Freddy Michiels

Persoonlijk relaas van een radeloze Belgische vader over de zoektocht naar zijn zoon die zich heeft laten ronselen als moslimstrijder in het conflict in Syrië.

Recensie

Het verslag van een radeloze vader op zoek naar zijn zoon, die zich heeft laten ronselen als moslimstrijder in het conflict tussen de troepen van dictator Assad en het Vrije Syrische Leger. Op zestienjarige leeftijd maakt de Vlaamse jongen Jejoen Bontinck kennis met een meisje van Marokkaanse afkomst. Langzaam maar zeker omarmt hij de islam en raakt uiteindelijk in de ban van de radicale beweging Sharia4Belgium, die onder leiding staat van Belkacem Fouad Abu Imran. Als Jejoen achttien wordt, verdwijnt hij spoorloos naar Syrië. Zijn vader reist hem in wanhoop achterna en met hulp van onder meer VRT-reporter Rudi Vranckx bezoekt hij de gevaarlijke gebieden waar de rebellen strijd voeren. Tevergeefs, zijn zoon blijft onvindbaar*. Het relaas van de zoektocht door vader Dimitri Bontinck is een felle aanklacht tegen de radicale islamitische bewegingen in het Vrije Westen en de ruimte die de overheid hun geeft. Zijn verhaal is een ernstige waarschuwing voor diegenen die zich aangetrokken voelen om als vrijheidsstrijder deel te nemen aan deze uitzichtloze revolutie.

Specificaties

Nederlands | 9789079048366 | 229 pagina's

Titel Syriëstrijder tegen wil en dank
Auteur Dimitri Bontinck
Secundaire auteur Freddy Michiels
Type materiaal Boek
Uitgave [Antwerpen] : Artus, [2013]
Overige gegevens 229 pagina's - 21 cm
ISBN 9789079048366
PPN 369646002
Rubriekscode 217.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Moslimfundamentalisme; Jongeren; België ; Jongeren; Bevrijdingsbewegingen; Syrië
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Moslim-fundamentalisme

Anderen bekeken ook

Hoor nu mijn stem
Boek

Hoor nu mijn stem (2017)/ Franca Treur

Franca Treur
De Joodse slaaf
Boek

De Joodse slaaf ([2014])/ Lody B. van de Kamp, redactionele bewerking Jeannette Wilbrink-Donkersteeg

In het Amsterdam van 1737 investeren joodse bankiers in de slavenhandel. Een joodse koopman denkt daar het zijne van en besluit in Ghana op onderzoek te gaan.

Lody B. van de Kamp
De kersenoogst
Boek

De kersenoogst ([2015])/ Lucy Sanna, vertaald [uit het Engels] door Tineke Funhoff

Tijdens de Tweede Wereldoorlog ondervinden de bewoners van een kersenboerderij in het Amerikaanse Wisconsin lastige tijden.

Lucy Sanna