Jeff in Venetië, de dood in Varanasi
Boek

Jeff in Venetië, de dood in Varanasi ([2014])/ Geoff Dyer, vertaald [uit het Engels] door Paul van der Lecq en Ineke Lenting

Twee verhalen: een freelance-journalist van bijna middelbare leeftijd beleeft momenten van verlossing en verval in de kunstwereld van Venetië ; een andere journalist neemt in India steeds meer de levenswijze over van zijn omgeving.

Recensie

Twee verhalen over verschillende steden die veel gemeenschappelijks hebben. Het eerste verhaal speelt zich af in Venetië waar journalist Jeff Atman de Biënnale moet verslaan. Terwijl hij de kunst op zich in laat werken, geniet hij volop van losbandige feesten vol drugs en alcohol en begint hij aan een avontuurtje met een twintig jaar jongere Amerikaanse. In het tweede verhaal is een naamloze journalist naar Varnasi gestuurd om een reisartikel te schrijven. Geïntrigeerd door de Indiase cultuur besluit hij zijn verblijf te verlengen. Hoe langer hij blijft, hoe meer zijn levensstijl beïnvloed wordt door de Indiase denkwijze. In dit tweeluik wordt een wereld getoond die enerzijds aantrekkelijk is door het ongekende, maar anderzijds verwerpelijk door het vulgaire of het chaotische. De vertelstijl is licht, humoristisch maar heeft ook iets tragisch. Daarbij worden de twee steden op een ongebruikelijke manier met elkaar verbonden door gemeenschappelijke, Thomas Mann-achtige thema's. De verhalen zijn gebaseerd op journalistieke ervaringen van de Britse auteur. Vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789029090261 | 332 pagina's

Titel Jeff in Venetië, de dood in Varanasi
Auteur Geoff Dyer
Secundaire auteur Paul van der Lecq
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Agathon, [2014]
Overige gegevens 332 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Jeff in Venice, death in Varanasi. - Cannongate Books Ltd., 2009
ISBN 9789029090261
PPN 377051055
Thematrefwoord Venetie
Taal Nederlands

Anderen bekeken ook

Tijl
Boek

Tijl roman [Nederlands] (2017)/ Daniel Kehlmann, uit het Duits vertaald door Josephine Rijnaarts

Tijl Uilenspiegel voelt zich in de Dertigjarige Oorlog volkomen op zijn plaats.

Daniel Kehlmann