The Dutch, I presume?
Boek

The Dutch, I presume? icons of the Netherlands (June 2014)/ text Martijn de Rooi, photography Jurjen Drenth & friends ; concept Allard de Rooi ; studio photography Arthur van der Laan ; translation [uit het Nederlands] Tekom Vertalers

Engelstalig, op buitenlanders gericht boek, met informatie in woord en beeld over Nederland, de Nederlandse cultuur en de Nederlanders.

Aanwezigheid

Recensie

Engelstalig, op buitenlanders gericht boek, met informatie in woord en beeld over Nederland, de Nederlandse cultuur en de Nederlanders. Nederland als waterland, klimaat en landschap, polders en het poldermodel, architectuur, de Nederlandse tolerantie (coffeeshops, seks), Hansje Brinker, de bevolkingsamenstelling, het verschil tussen Holland en Nederland, de monarchie, het oranjegevoel, de taal (tongtwister: Schiermonnikoog), draaiorgels, drop en Delfts Blauw, het Nederlandse toilet, molens, fietsen en klompen, bloemen, Dutch design, schilderkunst, gezelligheid, kneuterigheid, zuinigheid en netheid, scheepvaart, handelsgeest, voetbal en Johan Cruijff, schaatsen, Rotterdam en Amsterdam, Anne Frank, Philips, Sinterklaas, de Hollandse keuken, kaas, broodbeleg enzovoort. Mooi vormgegeven, met informatieve teksten en zeer veel, goed bij de tekst aansluitende, of de tekst aanvullende kleurenfoto's. Op de binnenkant van de omslag een kaart van Nederland. Kleurrijk, aantrekkelijk uitgegeven, heel informatief boek, bijzonder leuk voor zowel buitenlanders als Nederlanders. Deze herdruk is geactualiseerd.

Specificaties

Engels | 9789076214177 | 144 pagina's

Titel The Dutch, I presume? : icons of the Netherlands
Auteur Martijn de Rooi
Secundaire auteur Jurjen Drenth ; Allard de Rooi
Type materiaal Boek
Editie Revised edition;
Uitgave Alphen aan den Rijn : Dutch Publishers, June 2014
Overige gegevens 144 pagina's - foto's - 22 cm
Annotatie Omslagtitel - 1e druk: Weesp : N&L Publishing, maart 2005
ISBN 9789076214177
PPN 374845174
Rubriekscode 981.1
Taal Engels
Onderwerp algemeen Nederland; Volkskarakter
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Volkskarakter