Misdaad en straf
Boek

Misdaad en straf ([2014])/ Fjodor Dostojevski, vertaald uit het Russisch door Jan Meijer

Een student denkt met de moord op een woekeraarster een goede daad gesteld te hebben, maar wordt allengs bekropen door wroeging.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 13/01/2025
    Literatuur en Cultuur – 1e verd. - Literaire romans DOST

Recensie

Dostojevski's bekendste en populairste roman uit 1866, 'Misdaad en straf' (vroeger meestal vertaald als 'Schuld en boete') is ook in Nederland een flink aantal keren vertaald. De eerste vertalingen waren niet rechtstreeks uit het Russisch; latere, van onder anderen Van Praag en Saalborn wel. De beste editie was lange tijd deze van Jan Meijer uit de Russische Bibliotheek van Van Oorschot. Deze vertaling is nog steeds niet verouderd. Een andere goede vertaling is die van Aleida Schot-prijswinnaar Lourens Reedijk. Die is wat soepeler en ligt iets dichter bij deze tijd dan Meijer. Zeer kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789028260696 | 568 pagina's

Titel Misdaad en straf
Auteur F.M. Dostoevskij
Secundaire auteur Jan Meijer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij G.A. Van Oorschot, [2014]
Overige gegevens 568 pagina's - 20 cm
Annotatie Oorspronkelijke druk van deze Nederlandse uitgave: 1956. - (Verzamelde werken ; Dl. V) - Vertaling van: Prestuplenie i nakazanie. - 1866 - Oorspronkelijke titel: Schuld en boete
ISBN 9789028260696
PPN 376039019
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Schuldgevoelens ; Goed en kwaad
Taal Nederlands

Anderen bekeken ook

Conclaaf
Boek

Conclaaf (2016)/ Robert Harris, vertaald [uit het Engels] door Reintje Ghoos en Jan Pieter van der Sterre

Bij het conclaaf om een nieuwe paus te kiezen, treden tal van complicaties op; als bij terroristische aanslagen veel mensen omkomen, komt er een doorbraak maar de nieuwe paus blijkt een schokkend geheim met zich mee te dragen.

Robert Harris
Finse dagen
Boek

Finse dagen ([2020])/ Herman Koch

Een bekende auteur onderzoekt zijn herinneringen aan zijn onrustige jeugdjaren, met name aan een verblijf in Finland kort na het overlijden van zijn moeder.

Herman Koch