De brug
Boek

De brug ([2015])/ Geert Mak

Verhalen over het oude en nieuwe Turkije aan de hand van ontmoetingen op de brug die het Europese en Aziatische deel van Istanbul met elkaar verbindt.

Recensie

In 'De brug' reist Geert Mak naar Istanbul, de plaats waar Europa en Azië elkaar ontmoeten. De brug is de levensader tussen de stadsdelen, de oude oosterse buurten en het moderne westen, een wereld op zich. Aan de hand van de verhalen die hij daar hoort, vertelt hij over het verleden van de stad en het land Turkije met het doel het heden beter te begrijpen. Mak schreef 'De brug' oorspronkelijk als Boekenweekgeschenk 2007. Die versie is nu uitgebreid en geactualiseerd in de vorm van een nawoord van de auteur.

Specificaties

Nederlands | 9789045029535 | 156 pagina's

Titel De brug
Auteur Geert Mak
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, [2015]
Overige gegevens 156 pagina's - 20 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave in verkorte editie als Boekenweekgeschenk: Amsterdam : Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, 2007 - Met literatuuropgave
ISBN 9789045029535
PPN 391257846
Rubriekscode Turkije 948.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Istanbul; Verhalen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Turkije (Istanbul)

Anderen bekeken ook

De levens van Jan Six
Boek

De levens van Jan Six een familiegeschiedenis (augustus 2016)/ Geert Mak

Geschiedenis van de Amsterdamse patriciersfamilie vanaf de zestiende eeuw tot en met de periode vlak na de Tweede Wereldoorlog.

Geert Mak
Het meisje uit het verscholen dorp
Boek

Het meisje uit het verscholen dorp ([2017])/ Irma Joubert, vertaling [uit het Afrikaans] en eerste redactie: Dorienke de Vries

Als haar vader, samen met het gezin dat bij hen onderdook, tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt opgepakt, wordt een negenjarig meisje ondergebracht in Het Verscholen Dorp bij Nunspeet.

Irma Joubert
De heilige Rita
Boek

De heilige Rita roman (2017)/ Tommy Wieringa

Een vijftiger die met zijn vader in een uitgestorven dorpje in Oost-Nederland woont, raakt na een overval op zijn beste vriend uit balans.

Tommy Wieringa
De tuinen van Buitenzorg
Boek

De tuinen van Buitenzorg ([2021])/ Jan Brokken

Aan de hand van 39 openhartige brieven van zijn moeder Olga vanuit Makassar (Celebes) aan haar zus schetst de auteur haar leven in Nederlands-Indië als echtgenote van een predikant en slachtoffer van de Japanse bezetting.

Jan Brokken
De koning
Boek

De koning een roman (cop. 2011)/ Kader Abdolah, [krt. Hester Schaap]

Perzië laveert in de tweede helft van de negentiende eeuw, tijdens de regeerperiode van sjah Naser Eddin (1831-1896), tussen vernieuwing en traditie.

Kader Abdolah