Atlas van verdwenen steden
Boek

Atlas van verdwenen steden ([2015])/ Aude de Tocqueville, illustraties Karin Doering-Froger ; vertaling [uit het Frans ]: Sylvia Birnie

Veertig verdwenen steden worden besproken, zoals Pompei, steden van de Inca's, maar ook Tsernobyl, Angkor en Carthago.

Recensie

Verdwenen steden zijn niet alleen een verschijnsel van heel vroeger, zoals Pompeï en de steden van de Inca's, maar ze zijn ook van recente tijden, denk maar aan Tsernobyl. In dit boek worden meer dan veertig verdwenen oude en nieuwere steden op alle continenten behandeld. De meeste locaties liggen in Azië. Sommige zijn heel bekend, zoals Babylon in Irak en Angkor in Cambodja, andere wat minder, zoals Hattusa in Turkije en de spookstad Hashima in Japan. Na een inleiding over dit verschijnsel worden eerst enkele voorbeelden in Afrika beschreven, gevolgd door Amerika, Azië en tenslotte Europa. Bekende plaatsen zijn onder meer Carthago in Tunesië, de zilver- en goudmijnsteden in de VS, Hiroshima in Japan, Massada in Israël en de Nazibadplaats Prora aan de Oostzeekust. Elk voorbeeld wordt gelokaliseerd aan de hand van geografische coördinaten en een schetskaart in kleur en er is steeds een korte beschrijving. Op de pagina's met een windroos in kleur wordt nader ingegaan op bijzondere achtergronden van bepaalde verdwenen steden.

Specificaties

Nederlands | 9789401428828 | 142 pagina's

Titel Atlas van verdwenen steden
Auteur Aude de Tocqueville
Secundaire auteur Karin Doering-Froger ; Sylvia Birnie
Type materiaal Boek
Uitgave [Tielt] : Lannoo, [2015]
Overige gegevens 142 pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Atlas des cités perdues. - Parijs : Flammarion, (c)2014
ISBN 9789401428828
PPN 397129629
Rubriekscode 902.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Steden; Oudheid
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Steden

Anderen bekeken ook

Rode papaver
Boek

Rode papaver (april 2017)/ Els Florijn

Een jonge vrouw zoekt in de Eerste Wereldoorlog haar geliefde aan het front, ontdekt de gruwelen van de oorlog en gaat soldaten verzorgen.

Els Florijn
De Japanse minnaar
Boek

De Japanse minnaar ([2015])/ Isabel Allende, vertaald uit het Spaans door Henk van den Heuvel

In 1939 wordt een klein meisje door haar ouders vanuit Polen naar Amerika gestuurd; samen met haar neefje en de zoon van de Japanse tuinman vormt ze een hecht groepje.

Isabel Allende