So 70's
Boek

So 70's de jaren zeventig van Abba tot zitkuil ([2016])/ Wilbert Schreurs

Diverse onderwerpen komen aan bod typerend voor dit decennium.

Recensie

De jaren zeventig van de twintigste eeuw waren een roerige tijd in Nederland, waarin de babyboomers die na de Tweede Wereldoorlog werden geboren, hun jeugd beleefden. Veel was er nieuw en anders dan de voorgaande decennia: de overheersende modekleuren paars en oranje, de wijde broekspijpen, de lange haren, de lelijke eend, de popcultuur en nog veel meer. In dit boekje schetst de historicus Schreurs (1960) in korte verhalen deze boeiende tijd. Vele zaken werden toen geïntroduceerd, die nu heel gewoon zijn, zoals de glasbak, het woonerf, het trimmen, de emancipatie, baas in eigen buik, interrail enz. Andere thema's stonden meer op zichzelf, zoals de val van Aantjes, de knuffelcrimineel Aage Meinesz, de zitkuil, de opkomst van het cabaret Neerlands Hoop in Bange Dagen en de bouw van Hoog Catharijne in Utrecht. De schetsen zijn goed verteld en verlucht met zwart-witfoto's. Het is leuk voor hen die in deze periode geïnteresseerd zijn en al helemaal voor de generatie(s) die deze jaren hebben meegemaakt.

Specificaties

Nederlands | 9789460031052 | 237 pagina's

Titel So 70's : de jaren zeventig van Abba tot zitkuil
Auteur Wilbert Schreurs
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Balans, [2016]
Overige gegevens 237 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789460031052
PPN 398124833
Rubriekscode 935.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederland; 1971-1980
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Twintigste eeuw

Anderen bekeken ook

Het grote jaren 70 boek
Boek

Het grote jaren 70 boek ([2016])/ René Kok, Erik Somers en Paul Brood

Fotoboek over Nederland in de jaren 1970-1979.

René Kok
Dagboek van een getuige
Boek

Dagboek van een getuige (2017)/ Astrid Holleeder

Na het verpletterende - en megasuccesvolle - boek Judas, komt Astrid Holleeder nu met een verrassend intieme opvolger: Dagboek van een getuige. Waar Judas het verhaal is over de beslissing om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder, gaat Dagboek van een getuige over de consequenties van die ingrijpende beslissing. Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral: voor Astrid zelf? Dagboek van een getuige geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets 'normaal' is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: niets is zonder risico. Of daar ooit verandering in komt, zal de toekomst leren. In 2018 vindt het proces tegen broer Willem plaats. Dagboek van een getuige is een onthullend boek over hoe justitie met 'gewone' getuigen omgaat, en is het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zuster en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer: Astrid Holleeder. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatiePersoonlijk relaas van de jongste zus van topcrimineel Willem Holleeder, die tijdens het proces tegen haar broer als getuige optreedt en daarom ondergedoken zit.

Astrid Holleeder
Topshow
Boek

Topshow achter de schermen bij Voetbal International (2015)/ Michel van Egmond en Jan Hillenius, eindredactie: Joke Jonkhoff

Michel van Egmond
't Hooge Nest
Boek

't Hooge Nest (2021)/ Roxane van Iperen

Twee joodse zusjes duiken onder in villa 't Hooge Nest in het Gooi en ondernemen van daaruit actie tegen de Duitse bezetter.

Roxane van Iperen
Leven en laten leven
Boek

Leven en laten leven roman ([2018])/ Hendrik Groen

Een in leven en huwelijk teleurgestelde vijftiger probeert met het geld van zijn ontslagvergoeding te ontsnappen aan zijn eentonige bestaan en een nieuw leven in Italie te beginnen.

Hendrik Groen