Pijn
Boek

Pijn roman ([2016])/ Zeruya Shalev, vertaald [uit het Hebreeuws] door Sander Hoving

Tien jaar nadat een jonge moeder zwaar gewond raakte bij een aanslag op een bus, komt de pijn weer opzetten. Ze probeert haar werk en gezin daar zo min mogelijk mee te belasten, maar merkt dat ze het contact met haar dochter steeds meer verliest.

Aanwezigheid

Recensie

Tien jaar nadat Iris zwaar gewond raakte bij een aanslag, toen ze net haar kinderen naar school had gebracht, komt de pijn weer opzetten. Ze zoekt in het ziekenhuis hulp en ontmoet daar tot haar grote verrassing haar jeugdliefde. Ook hij is haar niet vergeten, met alle gevolgen van dien. Maar als haar dochter, met wie ze niet zo'n vertrouwelijke band heeft kunnen opbouwen na haar ongeluk, in de problemen raakt, komt ze terug in de realiteit. De succesvolle auteur Zeruya Shalev (1959) heeft al diverse romans en een kinderboek op haar naam staan. In 2004 is ze, net als de hoofdpersoon, zwaar gewond geraakt en via dit gegeven probeert ze in een verder fictieve roman zich in te leven in haar figuren. Het verhaal wordt verteld vanuit de hoofdpersoon en ze gebruikt de pijn ook als metafoor voor haar leven en dat van allen om haar heen. En hoe alles, zonder de aanslag anders had kunnen lopen! Boeiende, psychologische liefdesroman die velen zeer interessante leesmomenten zal geven. Intelligent geschreven, in een afstandelijke stijl. De herontdekte eerste liefde is 'heftig', maar verstand overheerst uiteindelijk.

Specificaties

Nederlands | 9789059366442 | 351 pagina's

Titel Pijn : roman
Auteur Zeruya Shalev
Secundaire auteur Sander Hoving
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Cossee, [2016]
Overige gegevens 351 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Ke'ev. - Jeruzalem : Keter, (c)2015
ISBN 9789059366442
PPN 39800756X
Genre psychologische roman
Taal Nederlands

Anderen bekeken ook

Het beste wat we hebben
Boek

Het beste wat we hebben (2017)/ Griet Op de Beeck

De veertiger Lucas, die net als zijn zus als kind te maken heeft gehad met misbruik, staat op een kantelpunt in zijn leven. Hij neemt een aantal rigoureuze beslissingen.

Griet Op de Beeck
Het einde van de eenzaamheid
Boek

Het einde van de eenzaamheid ([2017])/ Benedict Wells, uit het Duits vertaald door Gerda Baardman

Als hun ouders in 1983 bij een auto-ongeluk om het leven komen, worden drie kinderen in een internaat geplaatst; daar proberen ze met dit drama, dat ook hun verdere leven zal tekenen, om te gaan.

Benedict Wells
Gij nu
Boek

Gij nu (2016)/ Griet Op de Beeck

Thematisch verbonden verhalen over mensen in een wurgende eenzaamheid, met een belast verleden, die liefde gemist hebben of door ziekte en dood bezocht zijn en die toewerken naar een kantelmoment waarin een impuls gevolgd wordt of een beslissing genomen.

Griet Op de Beeck
Je ziet mij nooit meer terug
Boek

Je ziet mij nooit meer terug (2017)/ Sonja Barend

Autobiografisch getint relaas van tv-presentatrice Sonja Barend, ook wel bekend als de Koningin van de Talkshow.

Sonja Barend
Hoor nu mijn stem
Boek

Hoor nu mijn stem (2017)/ Franca Treur

Franca Treur