De dag dat ze ons kwamen halen
Boek

De dag dat ze ons kwamen halen getuigenissen uit Syrië ([2016])/ Janine di Giovanni, vertaald [uit het Engels] door Wilma Chappin en Pon Ruiter

Journalistieke reportage over de gevolgen van de Syrische burgeroorlog voor de gewone Syrier.

Recensie

Op 15 maart 2011 protesteert de bevolking van Syrië op de 'Dag van de Woede' tegen het regime van president Assad. Het neerslaan van de vreedzame demonstraties door de overheid resulteert uiteindelijk in een burgeroorlog die zijn weerga niet kent. Inmiddels zijn meer dan 222.000 doden het gevolg. Ruim vier miljoen mensen zijn het land ontvlucht en nog eens 7,6 miljoen ontheemden verlaten huis en haard en proberen elders in Syrië te overleven. Oorlogscorrespondente Janine di Giovanni beschrijft in dit boek wat een dergelijke gewelddadige omgeving betekent voor de bevolking en wat de dagelijkse ellende doet met de gewone Syriër die getroffen is door de gevolgen van dit conflict. Ze bezocht niet alleen Damascus, maar ook Latakia, Homs, Darayya, Aleppo en Zabadani. Een eerlijk en soms gruwelijk verslag van een gepassioneerde en betrokken correspondente. Janine di Giovanni schrijft onder meer voor Newsweek en The New York Times. Haar artikelen werden bekroond met een National Magazine Award en een Amnesty International Media Award.

Specificaties

Nederlands | 9789045032412 | 198 pagina's

Titel De dag dat ze ons kwamen halen : getuigenissen uit Syrië
Auteur Janine Di Giovanni
Secundaire auteur Wilma Chappin ; Pon Ruiter
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, [2016]
Overige gegevens 198 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: The morning they came for us. - New York : Liveright Publishing Corporation, (c)2016
ISBN 9789045032412
PPN 401231054
Rubriekscode Syrië 945.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Burgeroorlogen; Syrië; Verhalen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Burgeroorlogen

Anderen bekeken ook

Selma
Boek

Selma aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao ([2016])/ Carolijn Visser

Levensverhaal van Selma Vos (1921-1968), waarbij haar periode in communistisch China centraal staat en de rest van haar leven in flashbacks wordt belicht.

Carolijn Visser
Dagboek van een getuige
Boek

Dagboek van een getuige (2017)/ Astrid Holleeder

Na het verpletterende - en megasuccesvolle - boek Judas, komt Astrid Holleeder nu met een verrassend intieme opvolger: Dagboek van een getuige. Waar Judas het verhaal is over de beslissing om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder, gaat Dagboek van een getuige over de consequenties van die ingrijpende beslissing. Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral: voor Astrid zelf? Dagboek van een getuige geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets 'normaal' is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: niets is zonder risico. Of daar ooit verandering in komt, zal de toekomst leren. In 2018 vindt het proces tegen broer Willem plaats. Dagboek van een getuige is een onthullend boek over hoe justitie met 'gewone' getuigen omgaat, en is het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zuster en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer: Astrid Holleeder. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatiePersoonlijk relaas van de jongste zus van topcrimineel Willem Holleeder, die tijdens het proces tegen haar broer als getuige optreedt en daarom ondergedoken zit.

Astrid Holleeder
De doorbraak
Boek

De doorbraak (2017)/ Simone van der Vlugt

Een jonge vrouw loopt weg van huis vanwege haar tirannieke vader en breekt door als zangeres. Als het mis loopt in haar nieuwe leven gaat ze op zoek naar haar broer, de enige met wie ze een goede band had.

Simone van der Vlugt
De vroedvrouw van de sultan
Boek

De vroedvrouw van de sultan ([2014])/ Roberta Rich, vertaald [uit het Engels] door Marianne Locht-Kühler

Een joodse vroedvrouw, die eind 16e eeuw werkt aan het hof van de sultan in Constantinopel, zet haar leven op het spel als een joods meisje haar om hulp vraagt.

Roberta Rich
De Amerikaanse prinses
Boek

De Amerikaanse prinses ([2015])/ Annejet van der Zijl

Schets van het leven van Allene Tew (1872-1955), een van de rijkste vrouwen van haar tijd en onder meer dankzij prins Bernhard bevriend met het Nederlandse koningshuis.

Annejet van der Zijl