Op een zondagochtend
Boek

Op een zondagochtend roman ([2016])/ Alice Zeniter, vertaald [uit het Frans] door Marijke Arijs

Drie generaties van een Hongaarse familie beleven vanuit hun huis naast de spoorbaan de bewogen geschiedenis van hun land.

Aanwezigheid

Recensie

Een krakkemikkig huis omgeven door een ijzeren gordijn van spoorrails, het station, de stad Budapest, het communistische regime: dat is de wereld van de familie Mandy, van grootvader Imre, vader Pál, moeder Ildiko, dochter Ági en zoon Imre. Imre staat centraal in deze familieroman, op zoek naar zichzelf, naar zijn eigen reikwijdte. Het leven daagt hem en zijn vriendje Zsolt uit. Maar het familiale verleden, verknoopt met dat van het geteisterde Hongarije, is en blijft een voedende bron voor Imre. Na de dood van zijn moeder in 1989 en het vertrek van Zsolt naar de universiteit vindt Imre werk in een seksshop, trouwt met Duitse vriendin Kerstin met wie hij dochter Greta krijgt en versombert zus Ági na haar abortus. Maar dan? Hoe de keten van wisselvalligheden, van hoopvolle verwachtingen naar deprimerende teleurstellingen te doorbreken, hoe het juk van het verleden af te schudden? De Franse schrijfster (1986) heeft enkele jaren als lerares in Hongarije gewerkt. Een melancholieke saga, bekroond met de Prix du Livre Inter 2013 en de Prix de la Closerie des Lilas 2013.

Specificaties

Nederlands | 9789029505819 | 237 pagina's

Titel Op een zondagochtend : roman
Auteur Alice Zeniter
Secundaire auteur Marijke Arijs
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij De Arbeiderspers, [2016]
Overige gegevens 237 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Sombre dimance. - Parijs : Éditions Albin Michel, 2013
ISBN 9789029505819
PPN 40162546X
Thematrefwoord Boedapest
Taal Nederlands

Anderen bekeken ook

Kolja
Boek

Kolja roman ([2017])/ Arthur Japin

Een man reist in 1893 naar Sint-Petersburg om zijn vriend bij te staan bij de dood van diens broer, de componist Peter Iljitsj Tsjaikovski, maar ontdekt dat er misschien meer aan de hand is dan een dodelijk geval van cholera.

Arthur Japin