De nieuwe watergeuzen
Boek

De nieuwe watergeuzen de geschiedenis van de fluorideringsstrijd ([2016])/ Hans Moolenburgh sr.

Geschiedenis van de strijd tegen de fluoridering van het drinkwater in Nederland en de rol die de auteur als medicus daarbij vervulde.

Aanwezigheid

Recensie

Onder deze ronkende titel verhaalt de auteur over de decennialange strijd tegen de toepassing en het gebruik van fluor. De schrijver, een huisarts, werd bewust van het gevaar van fluor nadat hij in 1970 zich ging verdiepen in deze materie toen het gemeentebestuur van zijn woonplaats Haarlem voornemens was het drinkwater te fluorideren om tandbederf tegen te gaan. Uit zijn research en die van medestanders bleek dat fluor zeer schadelijk is voor de menselijke gezondheid en dus niet gebruikt mocht worden. Maar de overheid en machtige, op geld beluste bedrijven namen allerlei middelen te baat om genoemde opvatting te ontkrachten, uitmondend in een jarenlang juridisch gevecht. Deze hardcover is de scherpe, soms cynische weerslag van deze strijd. Voorzien van een literatuurlijst, bronnenopgave en register. Fraai uitgevoerd en verzorgd boek, geschikt voor (tand)artsen en gezondheidswerkers.

Specificaties

Nederlands | 9789047708650 | 350 pagina's

Titel De nieuwe watergeuzen : de geschiedenis van de fluorideringsstrijd
Auteur Hans Moolenburgh(sr.) ; Hans Moolenburgh Sr.
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, [2016]
Overige gegevens 350 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met index, literatuuropgave
ISBN 9789047708650
PPN 407180230
Rubriekscode 648
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fluor; Drinkwater
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Fluor

Anderen bekeken ook

Gezond leven in een vervuilde wereld
Boek

Gezond leven in een vervuilde wereld een handleiding met vuistregels ([2017])/ H.C. Moolenburgh sr.

H.C. Moolenburgh
De keuze
Boek

De keuze leven in vrijheid (oktober 2020)/ Dr. Edith Eva Eger met Esmé Schwall Weigand, vertaling [uit het Engels] Elisabeth van Borselen

Herinneringen van de Shoah-overlevende die in haar klinisch-psychologische werk heling vond voor haar onverwerkte verleden.

Edith Eva Eger