Iran
Boek

Iran ([2016])/ Ali M. Ansari, vertaling [uit het Engels]: Asaf Lahat

Overzicht van de cultuur en identiteit van Iran.

Aanwezigheid

Recensie

Een deeltje in de reeks 'Elementaire deeltjes', een uitgave de Amsterdam University Press. De reeks is erop gericht kennis toegankelijk te maken voor een breed publiek. In dit deel geeft de auteur, hoogleraar aan een Schotse universiteit en verbonden aan het Institute of Iranian Studies, een beeld van de cultuur en identiteit van Iran. Begonnen wordt met opmerkingen over de nomenclatuur: Perzië en Perzisch worden in het algemeen positief geassocieerd (katten, tapijten), Iran en Iraniërs negatief (radicale islam, extremisme). Vervolgens vijf hoofdstukken; achtereenvolgens: interpretaties van Iran, mythologie en geschiedenis, Iran en de islam, Iran en het Westen, Iran en de Iraniërs. Tot slot een chronologie, verder lezen en een index. Geïllustreerd met enkele zwart-witafbeeldingen. Een handzaam boekje met veel informatie voor geïnteresseerden in de Iraanse cultuur en geschiedenis. Pocketuitgave; kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789462982390 | 147 pagina's

Titel Iran
Auteur Ali M. Ansari
Secundaire auteur Asaf Lahat
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : AUP, [2016]
Overige gegevens 147 pagina's - illustraties - 18 cm
Annotatie Met index, literatuuropgave - Vertaling van: Iran : a very short introduction. - Oxford University Press, 2014
ISBN 9789462982390
PPN 407599789
Rubriekscode Iran 941
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Iran; Geschiedenis
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Iran

Relaties/Serie

Elementaire deeltjes
Boek

Elementaire deeltjes (2014-...)

vol. 44
Uitgeleend
Nederlands

Anderen bekeken ook

Onze man in Teheran
Boek

Onze man in Teheran (augustus 2016)/ Thomas Erdbrink

Een Nederlandse journalist doet verslag van zijn persoonlijke ervaringen in Iran, een land waar 'niks mag, maar alles kan'.

Thomas Erdbrink
Selma
Boek

Selma aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao ([2016])/ Carolijn Visser

Levensverhaal van Selma Vos (1921-1968), waarbij haar periode in communistisch China centraal staat en de rest van haar leven in flashbacks wordt belicht.

Carolijn Visser