Het gebouw als bewijs
Boek

Het gebouw als bewijs het bouwhistorische verhaal achter erfgoed (2016)/ Ileen Montijn, Vincent van Rossem, Freek Schmidt, Ronald Stenvert, Gabri van Tussenbroek, redactie Ronald Stenvert, Gabri van Tussenbroek

Vijf auteurs vertellen welke betekenis het gebouwde erfgoed volgens hen heeft en wat het belang is van bouwhistorisch onderzoek.

Aanwezigheid

Recensie

Jubileumboek bij het 25-jarig bestaan van Stichting Bouwhistorie Nederland. Bouwhistorie is de discipline die zich bezighoudt met het materiële onderzoek van gebouwd erfgoed: waarom een gebouw staat waar het staat, waarom het er uitziet zoals het er uitziet en welke waarden het heeft voor heden en toekomst. Het gebouw als bewijs vertelt het verhaal achter Nederlands gebouwd erfgoed. Onder redactie van Ronald Stenvert en Gabri van Tussenbroek, met een voorwoord van Dirk de Vries, vertellen vijf auteurs: Ileen Montijn, Vincent van Rossem, Freek Schmidt, Stenvert en Van Tussenbroek, welke betekenis het gebouwde erfgoed volgens hen heeft en wat het belang is van bouwhistorisch onderzoek. De verhalen komen tot leven dankzij de vele zwart-witafbeeldingen. Het boek is een aanrader voor erfgoedprofessionals, bouwhistorici en (restauratie)architecten.

Specificaties

Nederlands | 9789053455166 | 240 pagina's

Titel Het gebouw als bewijs : het bouwhistorische verhaal achter erfgoed
Secundaire auteur Ileen Montijn ; Vincent van Rossem ; Freek Schmidt ; Ronald Stenvert ; G. van Tussenbroek
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Matrijs, 2016
Overige gegevens 240 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met de Stichting Bouwhistorie Nederland - Met literatuuropgave
ISBN 9789053455166
PPN 408314958
Rubriekscode 710.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Monumentenzorg; Nederland
Trefwoord Gelderland
Arnhem
Nijmegen
Zutphen
Bouwkunst
Monumentenzorg
Restauratie
Cultureel erfgoed
Geschiedenis
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Monumentenzorg