Een doodgewone dag in Amerika
Boek

Een doodgewone dag in Amerika 24 uur. 8 staten. 10 kapotgeschoten jonge levens ([2017])/ Gary Younge, uit het Engels vertaald door Reintje Ghoos en Jan Pieter van der Sterre

Aanklacht tegen de vuurwapencultuur in de Verenigde Staten: een reconstructie van de dood van tien Amerikaanse kinderen en jongeren, die op één dag door vuurwapengeweld om het leven kwamen.

Recensie

Amerikaanse tieners lopen zeventien keer meer kans te sterven aan vuurwapengeweld dan leeftijdgenoten in andere landen met een hoogconjunctuur. De Britse schrijver en journalist Gary Younge beschrijft een aantal trieste gevallen die zich hebben voorgedaan binnen een tijdsbestek van vierentwintig uur op een doodgewone dag in Amerika. De auteur vond de door hem beschreven voorvallen in eerste instantie door te zoeken op het internet en de nieuwssites die dagelijks de sterfgevallen van vuurwapengeweld rapporteren. Er volgde een zoektocht van achttien maanden naar de verhalen achter de slachtoffers. Wie waren deze tieners die veel te jong het leven lieten? De jongste was negen, de oudste negentien. Zwart, latino en blank. Het zijn ingrijpende verhalen. Het boek is een felle aanklacht tegen een overheid die onvoldoende optreedt tegen een voor buitenstaanders onbegrijpelijke vuurwapencultuur met alle, vaak vreselijke gevolgen van dien. Aanklacht tegen de Amerikaanse vuurwapencultuur waarvan veelal onschuldige kinderen en tieners het slachtoffer worden. Een aangrijpend verslag.

Specificaties

Nederlands | 9789044538489 | 350 pagina's

Titel Een doodgewone dag in Amerika : 24 uur. 8 staten. 10 kapotgeschoten jonge levens
Auteur Gary Younge
Secundaire auteur Reintje Ghoos
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Geus, [2017]
Overige gegevens 350 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Another day in the death of America. - Guardian Faber, (c)2106
ISBN 9789044538489
PPN 407939466
Rubriekscode 396.63
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Moorden; Jongeren; Verenigde Staten; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Moorden