Is nergens ergens?
Boek

Is nergens ergens? verhalen over filosofen en hun ideeen ([2017])/ Iris van der Graaf

Wat is het verschil tussen mens en dier? Wat is oneindig? Leer via 31 ideeen van bekende filosofen na te denken en te praten over wat je om je heen ziet en wie je bent. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Waar komt alles vandaan? Wat is echte vriendschap? Dit soort vragen komt aan bod, hoewel niet helemaal chronologisch, via het oude Griekenland, met de natuurfilosofen, en voorts via Descartes, Kant, Nietzsche, Kierkegaard, Wittgenstein, Arendt, Sartre en De Beauvoir tot Martha Nussbaum. Elk van de eenendertig hoofdstukken wordt afgesloten met een vraag om over door te denken, iets over op te schrijven of thuis of op school over te praten. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: de zintuiglijke wereld, oneindigheid, schoonheid, verlangen, kunst, liefde, de dood, gender, geloven en niet geloven, taal en emoties. Iris van der Graaf is filosoof, beeldend kunstenaar en illustrator. Haar doel is kinderen te leren nadenken. Via dit handzame boek kunnen volwassenen/leraren met kinderen in gesprek gaan. Helder en toegankelijk geschreven, zonder dat de auteur op de knieën gaat zitten. Vrij aantrekkelijke lay-out met leuke eenvoudige kleurenillustraties van de schrijver zelf, en een uitklapkaart met een overzicht van de genoemde filosofen. Breder van insteek, en zonder dat de auteur een mening ventileert, dan 'Mag je zeggen wat je vindt?' van Aby en Sander Hartog, dat meer op normen en waarden is gericht. Voor kinderen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057124662 | 135 pagina's

Titel Is nergens ergens? : verhalen over filosofen en hun ideeen
Auteur Iris van der Graaf
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Nieuwezijds, [2017]
Overige gegevens 135 pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
ISBN 9789057124662
PPN 410951307
Rubriekscode 152
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Filosofen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Filosofie

Anderen bekeken ook

De strikt geheime geschiedenis van codes en codebreken
Boek

De strikt geheime geschiedenis van codes en codebreken (2017)/ Roy Apps, vertaald [uit het Engels] door Lydia Meeder

Hoe zijn geheime boodschappen verstuurd, van de oude Grieken tot in de Tweede Wereldoorlog? Kraak ook zelf codes, praat in geheimtaal enz. Informatie, doetips en veel kleurenillustraties -en foto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Roy Apps
Superjuffie op de Zuidpool
Boek

Superjuffie op de Zuidpool ([2017])/ Janneke Schotveld, met illustraties van Annet Schaap

Superjuffie moet alles op alles zetten om de pinguins op de Zuidpool te redden. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Janneke Schotveld
Scharminkel uit de steentijd
Boek

Scharminkel uit de steentijd (2017)/ door Aaron Reynolds, met illustraties van Phil McAndrew ; vertaling [uit het Engels]: Marjolein Algera

De opa en vader van Hannes hebben het vuur en het wiel uitgevonden. Hannes wil ook graag iets uitvinden, want jagen op grote prehistorische dieren ziet hij niet zitten. Verhaal in stripvorm. Vanaf ca. 9 jaar.

Phil McAndrew
Gruwelijk grappige griezelverhalen
Boek

Gruwelijk grappige griezelverhalen ([2017])/ ijzersterke verhalen van Tosca Menten, Jozua Douglas, Manon Sikkel, illustraties van Katrien Holland

Negen gruwelijk grappige griezelverhalen, aangevuld met griezelweetjes, versjes en spreuken. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Tosca Menten
Burengerucht op het strand
Boek

Burengerucht op het strand (2017)/ hoofdredactie: Annemiek van Bakel, Joan Lommen (adj.), redactie: Jos Beekman, Mariëlle Heemskerk, Jana van de Hoek, Saskia Jonker, Jetty Koster (chef), Lotte Roep, Bas Schuddeboom, Jim van der Weele ; tekenafdeling: Wilma van den Bosch, Frans Hasselaar (chef), Michel Nadorp, Jan-Roman Pikula, Viktor Venema ; technische redactie: Gidy Blom, Carlos Ramnath, Ad Timmers

Ballonstrips.