Gegijzeld
Boek

Gegijzeld (maart 2017)/ Guy Delisle, vertaling [uit het Frans]: Igmar de Haan

Ballonstrip.

Aanwezigheid

Recensie

Van de Canadese striptekenaar Guy Delisle verschenen eerder autobiografisch verhalen over zijn leven in onder andere China, Noord-Korea en Birma. Met dit nieuwe album gooit Delisle het over een andere boeg: hierin tekent hij het waargebeurde verhaal op van Christophe André, een medewerker van Artsen Zonder Grenzen die in 1997 in Ingoesjetië werd ontvoerd. Uiteindelijk zat hij bijna vier maanden vast. Na enkele ontmoetingen met het slachtoffer besloot Delisle om diens verhaal te verstrippen. Resultaat: een aangrijpende, verontrustende en bij vlagen absurde geschiedenis. Met veel gevoel en aandacht voor detail heeft Delisle dit verslag van een gijzeling in een indrukwekkend beeldverhaal opgetekend. Veel actie is er niet: van de 430 bladzijden zit Christophe er dik 350 vastgeketend aan een radiator op een matrasje af te wachten op de dingen die komen gaan. Saai? Ja, maar wèl met voortdurende onderhuidse spanning. Het tekenwerk is sober (overwegend grijstinten), maar treft de desolate sfeer uitstekend. Uitvoering: beperkte kleurendruk, formaat 24x17 cm. Een aparte strip voor de liefhebber.

Specificaties

Nederlands | 9789492117618 | 428 pagina's

Titel Gegijzeld
Auteur Guy Delisle
Secundaire auteur Igmar de Haan
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Amsterdam] : Scratch, maart 2017
Overige gegevens 428 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: S'enfuir : récit d'un otage. - Dargaud, (c)2016
ISBN 9789492117618
PPN 408803797
Genre stripverhaal
Thematrefwoord Gijzelingen
Taal Nederlands

Anderen bekeken ook

Iedereen op Claudia
Boek

Iedereen op Claudia (maart 2017)/ Sam Peeters

Ballonstrip.

Sam Peeters
De witte ezel
Boek

De witte ezel Zaidon, Irak 2007 (juni 2017)/ Maximilian Uriarte, vertaling [uit het Engels] Sigge Stegeman ; redactie Guus van Sonsbeek, Lindy Jense en Marcel Brouwer

Een jonge Amerikaanse marinier raakt getraumatiseerd tijdens de oorlog in Irak.

Maximilian Uriarte
Familieziek
Boek

Familieziek (november 2017)/ Peter van Dongen, inkleuring: Marloes Dekkers

Een jongen in een uit Indië afkomstig gezin probeert zich in de jaren vijftig van de twintigste eeuw los te maken van zijn achtergrond. Verstripping van gedeelten uit de roman van Adriaan van Dis.

Peter van Dongen
Een andere stilte
Boek

Een andere stilte (2018)/ Phillip Lewis, vertaald [uit het Engels] door Lidwien Biekmann

Als een jongen zijn ouderlijk huis in een armoedige streek in North Carolina verlaat om te gaan studeren, besluit hij daar nooit meer terug te komen, maar het loopt anders.

Phillip Lewis