Hiphop in Nederland
Boek

Hiphop in Nederland ([2017])/ Rajko Disseldorp

Overzicht van Nederlandse rappers.

Aanwezigheid

Recensie

De jonge journalist (o.a Parool) en cabaretier Disseldorp is een groot liefhebber van de Nederlandse hiphop. Vooral de creativiteit met de taal spreekt hem aan. Hij schreef er al vaak over. Voor dit boek volgde hij tien rappers over een periode van twee jaar. Vijf uit de 'oudere generatie' waaronder Ali B, Fresku en Typhoon en vijf van de jongste generatie waaronder Boef, Ares en Sevn Alias. Disseldorp sprak de rappers meerdere malen in die periode. Bij hun shows, thuis of in de auto. Zo ontwikkelde hij een band waardoor de verhalen dieper gaan dan meestentijds bij een eenmalig interview het geval is. Het gaat daarom ook minder vaak om de muziek zelf maar meer over de weg die de artiesten hebben afgelegd. De selectie van de hiphoppers is persoonlijk gekleurd en mede bepaald door de actualiteit. Zo is de vroegste held van de auteur Diggy Dex niet in de lijst opgenomen. Voor de liefhebbers van het genre, een goed geïnformeerde en prima geschreven bundeling portretten. Met katern kleurenfoto's.

Specificaties

Nederlands | 9789021407906 | 188 pagina's

Titel Hiphop in Nederland
Auteur Rajko Disseldorp
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Q, [2017]
Overige gegevens 188 pagina's, 8 ongenummerde pagina's platen - foto's - 22 cm
ISBN 9789021407906
PPN 411209353
Rubriekscode 785.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hiphop; Nederland ; Rappers; Nederland ; Hef ; Flex, Ronnie ; Ali B. ; Boef ; Typhoon ; Ares ; Fresku ; Bokoesam ; Sticks ; Sevn Alias
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Hiphop

Anderen bekeken ook

Absolute Batman: the killing joke
Boek

Absolute Batman: the killing joke (cop. 2013)/ Alan Moore tekst, Brian Bolland tek. & kleur ; Olav Beemer vert. [uit het Engels] ; voorw. door Tim Sale ; naw. door Brian Bolland

Ballonstrip.

Brian Bolland ; Alan Moore
Wat zou Martin doen?
Boek

Wat zou Martin doen? ([2019])/ Nic Stone, vertaald [uit het Engels] door Margot Reesink

Justyce is een van de acht zwarte studenten op een prestigieuze witte school. Justyce' kijk op de maatschappij verandert als zijn beste vriend zonder aanleiding wordt doodgeschoten. Hij begint een dagboek, gericht aan zijn held Martin Luther King. Vanaf ca. 15 jaar.

Nic Stone
Zelfs als we zwijgen
Boek

Zelfs als we zwijgen (oktober 2020)/ Marieke Nijkamp, vertaling [uit het Engels]: TOTA/Erica van Rijsewijk

Finn, Maddy, Liva, Carter en Ever (ik-personen) brengen een afscheidsweekend door in een afgelegen berghut. Ze willen nog een laatste avontuur beleven in de wereld Gonfalan, van het LARP-spel dat ze jarenlang speelden. Maar ze hebben alle vijf hun geheimen en al gauw lopen spel en realiteit op levensgevaarlijke manier door elkaar. Vanaf ca. 15 jaar.

Marieke Nijkamp
Lock down
Boek

Lock down (2021)/ Maren Stoffels

Om te blokken voor hun eindexamen gaat Lotus (ca. 18, ik-persoon) met twee vrienden in lockdown in een boerderij in Duitsland. Er is geen internet. Hierdoor kunnen ze zich goed concentreren op de examens. Maar al snel blijkt dat ze niet alleen zijn. Iemand houdt hen in de gaten. Iemand die al hun geheimen kent. Vanaf ca. 15 jaar.

Maren Stoffels
Niet te stoppen
Boek

Niet te stoppen ([2021])/ Angie Thomas, vertaald door Aimée Warmerdam

Net als Bri (16, ik-persoon) lijkt door te breken als rapper, verliest haar moeder haar baan en dreigen ze uit hun huis te worden gezet. Vanaf ca. 15 jaar. POD-uitgave.

Angie Thomas