Geen weg terug
Boek

Geen weg terug leven, verlies en hoop in Syrië ([2018])/ Rania Abouzeid, vertaling [uit het Engels] Ernst de Boer en Ankie Klootwijk ; tekstredactie: Leo Polak

Journalistiek verslag over de situatie in het door burgeroorlog verscheurde Syrie.

Aanwezigheid

Recensie

Rania Abouzeid, geboren in Nieuw-Zeeland, is de dochter van Libanese immigranten. Al vijftien jaar werkt zij als journaliste in het Midden Oosten. Haar artikelen verschijnen onder meer in Time, The New Yorker en The Guardian. Verder is zij een graag geziene gast en commentator bij tv-programma's van de BBC en CBS. 'Geen weg terug' is het resultaat van zes jaar journalistiek onderzoek en talloze reizen naar Syrië, Turkije, Jordanië, Libanon, Washington en talloze Europese steden. Haar verhaal kan slechts fragmentarisch zijn, de burgeroorlog in Syrië is al gaande vanaf 2011. Op indringende en toegankelijke wijze beschrijft zij hoe bepaalde gebeurtenissen tijdens het conflict het land en zijn bevolking te gronde hebben gericht. De helft van 23 miljoen mensen is op drift geraakt. Haar interviews en heldere analyses geven een triest maar waarheidsgetrouw beeld van de ellende van de Syrische bevolking, de onverzettelijke houding van president Assad en de strijd van de islamisten van het Vrije Syrische Leger. Een aangrijpend en diep menselijk verslag. Geen illustraties.

Specificaties

Nederlands | 9789046823347 | 400 pagina's

Titel Geen weg terug : leven, verlies en hoop in Syrië
Auteur Rania Abouzeid
Secundaire auteur Ernst de Boer ; Ankie Klootwijk ; Leo Polak
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Nieuw Amsterdam, [2018]
Overige gegevens 400 pagina's - kaart - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke Engelse uitgave: (c)2018 - Met register
ISBN 9789046823347
PPN 413321916
Rubriekscode Syrië 945.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Burgeroorlogen; Syrië; 2011-2015
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Syrië

Anderen bekeken ook

Dagboek van een getuige
Boek

Dagboek van een getuige (2017)/ Astrid Holleeder

Na het verpletterende - en megasuccesvolle - boek Judas, komt Astrid Holleeder nu met een verrassend intieme opvolger: Dagboek van een getuige. Waar Judas het verhaal is over de beslissing om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder, gaat Dagboek van een getuige over de consequenties van die ingrijpende beslissing. Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral: voor Astrid zelf? Dagboek van een getuige geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets 'normaal' is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: niets is zonder risico. Of daar ooit verandering in komt, zal de toekomst leren. In 2018 vindt het proces tegen broer Willem plaats. Dagboek van een getuige is een onthullend boek over hoe justitie met 'gewone' getuigen omgaat, en is het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zuster en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer: Astrid Holleeder. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatiePersoonlijk relaas van de jongste zus van topcrimineel Willem Holleeder, die tijdens het proces tegen haar broer als getuige optreedt en daarom ondergedoken zit.

Astrid Holleeder
Het gordijn
Boek

Het gordijn (2017)/ Kader Abdolah

De in ballingschap levende Iraanse schrijver ontmoet in het onwezenlijke decor van Dubai nog één keer zijn moeder en hij gaat mee in haar door dementie beïnvloede beleving van de dagen die ze samen doorbrengen.

Kader Abdolah
De heilige Rita
Boek

De heilige Rita roman (2017)/ Tommy Wieringa

Een vijftiger die met zijn vader in een uitgestorven dorpje in Oost-Nederland woont, raakt na een overval op zijn beste vriend uit balans.

Tommy Wieringa
Ondanks de zwaartekracht
Boek

Ondanks de zwaartekracht ([2017])/ Suzanna Jansen

Levensgeschiedenis van de Amsterdamse architect Cornelis van Eesteren (1897-1988) en van de balletdanseres Steffa Wine (1913-1991), waarbij de lezer ook veel te weten komt over het leven van de auteur zelf.

Suzanna Jansen
De Amerikaanse prinses
Boek

De Amerikaanse prinses ([2015])/ Annejet van der Zijl

Schets van het leven van Allene Tew (1872-1955), een van de rijkste vrouwen van haar tijd en onder meer dankzij prins Bernhard bevriend met het Nederlandse koningshuis.

Annejet van der Zijl