Een rugzak vol tranen en hoop
Boek

Een rugzak vol tranen en hoop verhalen van vluchtelingen op een school in Nederland (maart 2018)/ Jos Gootjes- van Gurp, tekst correctie: Jan Meints

Verhalen van jonge vluchtelingen (12-18 jaar), verteld door de auteur die als vrijwilligster werkzaam is op een middelbare school. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur is een gedreven docente die haar leerlingen (12-18 jaar) graag inspireert en stimuleert; als vrijwilliger doet ze dat voor verschillende vluchtelingen uit landen van Eritrea tot aan Afghanistan. In deze uitgave bundelt zij haar ervaringen met de jongeren die zijn gevlucht voor het geweld in hun thuisland en geeft ze de lezer een kijkje in hun vaak traumatische leven. Verhalen van mortieraanvallen die volledige huizen verwoesten tot aan verhalen over een vriend die wordt opgehangen vanwege zijn seksualiteit. Het betreft veelal heftige verhalen. Dit boekje biedt echter ook hoop: we krijgen een inkijkje in het dagelijks leven van de jongeren in het AZC (Asiel Zoekers Centra) van 12-18 jaar en lezen dat zij hun normale leven in Nederland weer veilig kunnen oppikken. Het boek is eenvoudig vormgegeven, met een zwart-witfoto van een rugzak die enkele malen is afgedrukt. De tekst is op een laagdrempelige, vlotte en emotionele manier geschreven. Het boek is vooral bedoeld voor een brede doelgroep die zich interesseert in verhalen over jonge vluchtelingen in Nederland. In de tekst staan enige spelfouten en stijlfouten, het nut van de vele uitroeptekens is niet duidelijk. Voor volwassenen, onder wie docenten, en jongeren vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789079859856 | 100 pagina's

Titel Een rugzak vol tranen en hoop : verhalen van vluchtelingen op een school in Nederland
Auteur Jos Gootjes-van Gurp
Secundaire auteur Jan Meints
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Zwolle : Scholten Uitgeverij, maart 2018
Overige gegevens 100 pagina's - 21 cm
ISBN 9789079859856
PPN 416364586
Rubriekscode 313.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vluchtelingen; Nederland; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Vluchtelingen