De Kim-dynastie
Boek

De Kim-dynastie geschiedenis van Noord-Korea (mei 2018)/ Casper van der Veen

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek geeft een broodnodig overzicht in het ontstaan van Noord- en Zuid-Korea. Ook de oorlog tussen de twee Korea's en de deelname van Nederland in de geallieerde troepen worden uitvoerig belicht aan de hand van schrikbarende verhalen van overgelopen Koreanen. Het land (Noord-Korea) isoleert zich terwijl Zuid-Korea, aanvankelijk ook zeer onderdrukkend naar de eigen bevolking, zich opricht en zich in hoog tempo ontwikkelt; dit zeer tegen de zin van Noord-Korea. Uitstekend en toegankelijk beschreven haalt Casper van der Veen talrijke voorbeelden aan van mensen die meemaakten hoe wreed en controlerend het regime van Kim is en was. Stelselmatig moest de bevolking van Noord-Korea worden overtuigd dat Kim en later zijn zoon en kleinzoon ontegenzeggelijke macht over het land hebben. Macht die ze onder dwang weten vast te houden. Door de geschiedenis te begrijpen wordt duidelijk hoe het regime, nu onder Kim Jung-Un, door nucleaire dreiging tot wereldspeler heeft kunnen komen. Een uitstekend maar angstaanjagend boek. Geïllustreerd met afbeeldingen in zwart-wit; voorzien van eindnoten, een uitgebreide literatuurlijst en een register.

Specificaties

Nederlands | 9789028280250 | 375 pagina's

Titel De Kim-dynastie : geschiedenis van Noord-Korea
Auteur Casper van der Veen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Van Oorschot, mei 2018
Overige gegevens 375 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789028280250
PPN 413356256
Rubriekscode Noord-Korea 945.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Noord-Korea; Geschiedenis
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Noord-Korea

Anderen bekeken ook

Dagboek van een getuige
Boek

Dagboek van een getuige (2017)/ Astrid Holleeder

Na het verpletterende - en megasuccesvolle - boek Judas, komt Astrid Holleeder nu met een verrassend intieme opvolger: Dagboek van een getuige. Waar Judas het verhaal is over de beslissing om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder, gaat Dagboek van een getuige over de consequenties van die ingrijpende beslissing. Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral: voor Astrid zelf? Dagboek van een getuige geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets 'normaal' is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: niets is zonder risico. Of daar ooit verandering in komt, zal de toekomst leren. In 2018 vindt het proces tegen broer Willem plaats. Dagboek van een getuige is een onthullend boek over hoe justitie met 'gewone' getuigen omgaat, en is het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zuster en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer: Astrid Holleeder. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatiePersoonlijk relaas van de jongste zus van topcrimineel Willem Holleeder, die tijdens het proces tegen haar broer als getuige optreedt en daarom ondergedoken zit.

Astrid Holleeder
Polderkoorts
Boek

Polderkoorts hoe de Zuiderzee verdween (2017)/ Emiel Hakkenes

Beschrijving van de geschiedenis van de Zuiderzeewerken en het verzet er tegen.

Emiel Hakkenes
De verloren kinderen
Boek

De verloren kinderen (december 2017)/ Diney Costeloe, vertaling [uit het Engels] Kris Eikelenboom

Verhaal van Britse kinderen die na de Tweede Wereldoorlog naar Australië werden vervoerdAls een oorlogsweduwe trouwt met een egoïstische man, eist hij dat zij haar dochtertjes elders onderbrengt.

Diney Costeloe
Zwemmen of verdrinken
Boek

Zwemmen of verdrinken het bizarre waargebeurde verhaal van twee meisjes in een Nederlandse sekte ([2017])/ Mariëlle en Natasja Lucas, tekstredactie Monique Montanus

De meisjes Niki en Lara vertellen over hun jeugd in een probleemgezin, waar veel ruzie is. Daarbij gaan ze steeds kritischer kijken naar de regels van hun (evangelische) geloof. Met dagboekfragmenten en brieven. Vanaf ca. 15 jaar.

Mariëlle Lucas
Ons gaat het in ieder geval nog goed
Boek

Ons gaat het in ieder geval nog goed een Nederlandse familie in Oost-Pruisen, 1920-1946 (2018)/ Ingrid Hoogendijk

Geschiedenis van een Nederlandse familie die in 1922 in het bezit kwam van een landgoed in Oost-Pruisen, daar het nazi-regime en de Tweede Wereldoorlog meemaakte en na 1946 door de Russen werd verdreven.

Ingrid Hoogendijk