Een lied dat alleen ik kan horen
Boek

Een lied dat alleen ik kan horen (2018)/ Barry Jonsberg, vertaald [uit het Engels] door Annelies Jorna

Rob (13, ik-figuur) heeft last van paniekaanvallen, vooral in sociale situaties. Hij is verliefd op een meisje op school, maar hoe gaat hij dit aanpakken? Hij krijgt anonieme berichtjes op zijn telefoon die hem helpen. Van wie zijn die berichtjes? Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het eerste in het Nederlands vertaalde jeugdboek van Barry Jonsberg, 'Het alfabet van Candice Phee'*, is goed ontvangen. Dit tweede boek, over de 13-jarige Rob (ik-figuur) die sociaal niet erg vaardig is en last heeft van paniekaanvallen, zal zeker ook veel lezers boeien. Zijn verliefdheid op zijn nieuwe klasgenoot Destry is ontwapenend, zijn pogingen om met haar in contact te komen zijn dapper maar helaas niet zo succesvol. Moedig en met volharding gaat hij ook de uitdagingen aan die hij in geheimzinnige berichten op zijn telefoon ontvangt. Daarbij wordt hij steeds bijgestaan door zijn vriend Andrew. Langzamerhand krijgt de lezer het gevoel dat er meer met Rob aan de hand is. Wat is de achtergrond van zijn sociale onhandigheid? Dat wordt pas duidelijk na de onverwachte dood van zijn recalcitrante opa, met wie Rob een hechte band heeft. De spanning in dit rijke verhaal is zorgvuldig opgebouwd. Talrijke komische situaties zorgen voor de nodige luchtigheid. Tevens is sprake van een sterk beeldend taalgebruik. De uitstekende Nederlandse vertaling doet daaraan volledig recht. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047710776 | 265 pagina's

Titel Een lied dat alleen ik kan horen
Auteur Barry Jonsberg
Secundaire auteur Annelies Jorna
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2018
Overige gegevens 265 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: A song only I can hear. - Allen & Unwin, 2018
ISBN 9789047710776
PPN 421119047
Thematrefwoord Verliefdheid ; Schoolleven ; Angsten ; Transgender mannen
Taal Nederlands

Anderen bekeken ook

Adres onbekend
Boek

Adres onbekend ([2019])/ Susin Nielsen, vertaald [uit het Engels] door Lydia Meeder en Barbara Zuurbier

De bijna 13-jarige Felix doet er alles aan om voor school en zijn vrienden te verbergen dat hij met zijn moeder in een kampeerbusje woont en eigenlijk dakloos is. Maar is dat wel nodig? Vanaf ca. 12 jaar.

Susin Nielsen
#LaatsteVlog
Boek

#LaatsteVlog (2017)/ Carry Slee

Noud en Gijs trainen voor de marathon in New York. Als Noud in een noodsituatie Gijs niet helpt, is de vriendschap voorbij. In de klas noemen ze hem een lafaard. Om zich te bewijzen begint Noud een vlog vol stoere stunts. Vanaf ca. 12 jaar.

Carry Slee
Borealis
Boek

Borealis ([2016])/ Marloes Morshuis

Joppe woont met honderdtachtig 13-jarige kinderen in kamp Borealis in Alaska. Ze zijn geselecteerd om na een klimaatramp de aarde opnieuw te bevolken. Maar ze zitten er tegen hun wil en Joppe is van plan om zijn vrijheid terug te winnen. Vanaf ca. 12 jaar.

Marloes Morshuis
Drie keer niks
Boek

Drie keer niks ([2017])/ door Jeff Kinney, vertaling [uit het Engels]: Hanneke Majoor

Het is oktober en Halloween komt eraan. Bram zit vol nieuwe plannen om eerder aan snoep te komen, het feest van Mariana bij te wonen en een film te maken met Theo. Dagboek met veel cartoons. Vanaf ca. 10 jaar.

Jeff Kinney
Selfie
Boek

Selfie (maart 2017)/ Mariëtte Middelbeek, redactie: Marleen Louter

Britt (12, ik-figuur) is dolblij als ze een iPhone krijgt en plaatst meteen foto's en berichten op social media. Eerst is het alleen leuk, maar dan krijgt ze nare berichten van een onbekende afzender. Vanaf ca. 12 jaar.

Mariëtte Middelbeek