Design denken & doen
Boek

Design denken & doen nieuwe mindset, vaardigheden en tools voor het ontwerpen van de toekomst ([2018])/ Patrick van der Pijl, Erik Prins, in samenwerking met Justin Lokitz en Lisa Kay Solomon ; design door Erik van der Pluijm en Maarten van Lieshout

Hulpboek voor toekomstgericht ontwerpen aan de hand van 7 kernvaardigheden van ontwerpers, een scala van tools, 48 casestudies, meningen van 30 topdesigners en 36 tips van insiders.

Aanwezigheid

Recensie

Voor design (ontwerpen) is de combinatie nodig van een nieuwe mindset, vaardigheden en tools. Innovatie is voor veel bedrijven belangrijk. Ontwerpers dienen om te gaan met de onzekerheden van ontwikkelingen, inclusief de wensen van de klant en met de consequenties van keuzes die gemaakt worden in het designtraject. Dit goed ontworpen boek gaat in op de 7 relevante kernvaardigheden van ontwerpers. Verder biedt het een scala van tools om te structureren wat essentieel is. Het traject dat gebruikt wordt, is gebaseerd op het 'double loop model': een iteratie van begrijpen, ideeën vormen, prototypes maken en valideren en daarna opnieuw herhalen. Design is vooral een iteratief proces dat samen met relevante betrokkenen dient te worden gedaan. Om het concreet te maken zijn 48 casestudies, meningen van 30 topdesigners en 36 tips van insiders opgenomen. De auteurs zijn ervaren designers, designstrategen, businessmodelontwerpers, designadviseurs in Amerika en Nederland. Gericht op ontwerpers van de toekomst in bedrijven en organisaties. Een pragmatisch hulpboek.

Specificaties

Nederlands | 9789462762718 | 243 pagina's

Titel Design denken & doen : nieuwe mindset, vaardigheden en tools voor het ontwerpen van de toekomst
Uniforme titel Design denken en doen
Auteur Patrick van der Pijl
Secundaire auteur Erik Prins ; Justin Lokitz ; Erik van der Pluijm
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : Management Impact, [2018]
Overige gegevens 243 pagina's - illustraties - 20 × 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, index
ISBN 9789462762718
PPN 419614443
Rubriekscode 366.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Organisatieontwikkeling
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Organisatie-ontwikkeling

Anderen bekeken ook

Ingangen tot Een cursus in wonderen
Boek

Ingangen tot Een cursus in wonderen ([2013])/ Willem Glaudemans

Handreiking om het lezen van 'Een cursus in wonderen' te vergemakkelijken.

Willem Glaudemans
Steeds beter
Boek

Steeds beter ([2015])/ Gretchen Rubin, vertaling [uit het Engels] Fanneke Cnossen

Zelfhulpgids voor een gelukkiger leven door het veranderen van gewoontes.

Gretchen Rubin
30 methoden van beïnvloeding
Boek

30 methoden van beïnvloeding ([2017])/ Stephen Covey, vertaling [uit het Engels] Vanja Walsmit

Korte beschrijvingen van dertig methoden waarop je zowel zakelijk als privé invloed kunt uitoefenen.

Stephen Covey
Het scrum modellenboek
Boek

Het scrum modellenboek 41 slimme tools & tips voor een betere én leukere sprint ([2018])/ Rik Van der Wardt, redactie: Eelke Warrink

Tekst op achterflap: "Scrum is aan een opmars bezig! Wat oorspronkelijk als softwareontwikkelmethode is bedacht, wordt tegenwoordig op de meest uiteenlopende projecten toegepast. Optimaal raamwerk Scrum is makkelijk te begrijpen en het is daarom een koud kunstje om het raamwerk te leren en in te zien hoe dit voordelen kan opleveren voor organisaties. Hoe het raamwerk optimaal kan worden ingevuld, is echter een ander verhaal. Wanneer je start met het werken met Scrum stuit je op allerlei hobbels waar in veel boeken niet over wordt gerept. Hoe vul je nu een écht goede Sprint Planning in? Hoe houd je vergaderingen effectief en efficient? Tips & trucs Het Scrum Modellenboek biedt de complete verzameling van Scrummodellen en tips & trucs die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Het boek is sterk visueel van aard, waardoor je de modellen makkelijk onthoudt en het boek makkelijk leest. Onmisbaar voor elk Scrumteam dat zijn ware potentieel wil benutten"

Rik van der Wardt
Ons feilbare denken
Boek

Ons feilbare denken (september 2019)/ Daniel Kahneman, vertaling [uit het Engels]: Peter van Huizen en Jonas de Vries

Daniel Kahneman