Frames, formats en selfies
Boek

Frames, formats en selfies wat moordenaars, hoofddoeken en bewakingscamera's vertellen over onze identiteit ([2018])/ Jan Blommaert

Essay over de wijze waarop we ons presenteren op sociale media en waarom veel van onze ideeen over de virtuele wereld er volkomen naast zitten.

Recensie

Jan Blommaert legt uit waarom veel van onze ideeën over de virtuele wereld er volkomen naast zitten. Het is een prikkelend essay over het volgens de auteur achterhaalde strakke onderscheid tussen online en offline sociaal gedrag. Offline wordt in het algemeen beschouwd als 'de echte wereld', terwijl de onlinewereld als 'virtueel' (dus niet echt) wordt bestempeld. Volgens Blommaert is die visie achterhaald en maken de on- en offlineomgeving sámen deel uit van het totale sociale leven - met veel wederzijdse beïnvloeding. We leven op het snijpunt van de 'echte' en de 'virtuele' wereld. Online spelen we constant met normen en regeltjes die 'normaal' geacht worden, maar we geven daarbij nog steeds gestalte aan onszelf aan de hand van oude formats. Stof tot nadenken! Spaarzaam geïllustreerd (met kleine zwart-witfoto's); met eindnoten. Een lezenswaardig boek over een onderwerp dat velen raakt, goed voor een flinke lezerskring.

Specificaties

Nederlands | 9789462671461 | 125 pagina's

Titel Frames, formats en selfies : wat moordenaars, hoofddoeken en bewakingscamera's vertellen over onze identiteit
Auteur Jan Blommaert
Type materiaal Boek
Uitgave BerchemEPO, [2018]
Overige gegevens 125 pagina's - illustraties - 20 cm
ISBN 9789462671461
PPN 419560076
Rubriekscode 520.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Identiteit; Internet ; Identiteit; Sociale media
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Identiteit