De nieuwe zijderoutes
Boek

De nieuwe zijderoutes het heden en de toekomst van de wereld ([2018])/ Peter Frankopan, vertaling [uit het Engels]: Jan Sietsma, George Pape en Jan Wynsen

Aanwezigheid

Recensie

In 2015 schreef de Oxfordse historicus en hoogleraar Peter Frankopan (1971) het veelgeprezen 'De Zijderoutes'* waarin hij een andere, meer Aziatisch georiënteerde wereldgeschiedenis geeft en betoogt dat de belangrijke rol van dit gebied in onze kijk op de geschiedenis wordt weggedrukt. In 'De Nieuwe Zijderoutes' geeft de auteur een update van de huidige militaire, politieke en economische ontwikkelingen vanaf 2015 tot medio 2018. Aan bod komen onder meer de opbloeiende centraal Aziatische staten als Kazachstan en Turkmenistan, de almaar groeiende rol van China op het wereldtoneel, de spanningen in de regio en de gevolgen van het isolationistische beleid van de VS onder president Trump. Ook nu weer levert dat een verfrissende en vanuit Westers perspectief soms beklemmende, kijk op de geopolitieke situatie van vandaag en morgen. Met kaarten en een uitgebreid notenapparaat. Zeer actuele aanvulling op het veelgeprezen De Zijderoutes.

Specificaties

Nederlands | 9789000365920 | 301 pagina's

Titel De nieuwe zijderoutes : het heden en de toekomst van de wereld
Auteur Peter Frankopan
Secundaire auteur Jan Sietsma
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Houten : Spectrum, [2018]
Overige gegevens 301 pagina's - kaarten - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The new silk roads. - London : Bloomsbury Publishing, (c)2018
ISBN 9789000365920
PPN 419342079
Rubriekscode Azië 355.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Azië; Economische ontwikkeling
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Azië

Anderen bekeken ook

Het einde van de eenzaamheid
Boek

Het einde van de eenzaamheid ([2017])/ Benedict Wells, uit het Duits vertaald door Gerda Baardman

Als hun ouders in 1983 bij een auto-ongeluk om het leven komen, worden drie kinderen in een internaat geplaatst; daar proberen ze met dit drama, dat ook hun verdere leven zal tekenen, om te gaan.

Benedict Wells
Het gordijn
Boek

Het gordijn (2017)/ Kader Abdolah

De in ballingschap levende Iraanse schrijver ontmoet in het onwezenlijke decor van Dubai nog één keer zijn moeder en hij gaat mee in haar door dementie beïnvloede beleving van de dagen die ze samen doorbrengen.

Kader Abdolah
Grand Hotel Europa
Boek

Grand Hotel Europa roman ([2018])/ Ilja Leonard Pfeijffer

Een schrijver strijkt neer in een oud hotel om zijn verdriet over zijn verbroken relatie met een Italiaanse kunsthistorica te verwerken, wat leidt tot lange beschouwingen over het oude en het nieuwe Europa, inclusief massatoerisme en bootvluchtelingen.

Ilja Leonard Pfeijffer
De kaasfabriek
Boek

De kaasfabriek ([2020])/ Simone van der Vlugt

Wanneer een moeder en een dochter rond 1900 uit standsbesef verkeerde keuzes maken, heeft dit grote gevolgen voor hun verhouding.

Simone van der Vlugt
De zevende zus
Boek

De zevende zus (2021)/ Lucinda Riley, vertaling [uit het Engels]: Dieuwke van der Veen, Erica Disco, Irene Goes en Anne Jongeling

Voor een herdenkingsbijenkomst voor hun overleden adoptiefvader zoeken zes zussen de zevende zus.

Lucinda Riley