Hoe lees je een boek? en andere essays over literatuur
Boek

Hoe lees je een boek? en andere essays over literatuur (2018)/ Virginia Woolf, vertaald [uit het Engels] door Barbara de Lange

Essays van de Engelse romanschrijfster (1882-1941) over de literatuur van haar tijd en voorgangers.

Aanwezigheid

Recensie

Virginia Woolf (1882-1941) is vooral bekend geworden door haar romans: 'Mrs. Dalloway', 'To the Lighthouse', maar was ook een buitengewoon scherp literatuurcritica met een uitstekend oog voor literaire kwaliteit. 'Hoe lees je een boek?' bevat een keuze uit haar talrijke essays over literatuur, zoals die door haarzelf zijn bijeengebracht in 'The Common Reader' (1925) en 'The Second Common Reader' (1932) en enkele latere uitgaven. Veel van haar essays gaan over de literatuur van haar eigen tijd (Arnold Bennett, Joseph Conrad, D.H. Lawrence, Hemingway), maar ze besteedt ook aandacht aan vroegere schrijvers en vooral schrijfsters (Jane Austen, Charlotte en Emily Brontë, George Eliot). De bundel bevat ook boeiende stukken over haar lievelingsauteur Montaigne en de grote Russen. In het essay 'Vrouwen en fictie' voorspelt ze een grotere rol voor vrouwen in de literatuur als die meer vrijheid krijgen en minder gebonden zullen zijn aan hun traditionele rol. Uitstekende keuze uit de essays over literatuur van de bekende romanschrijfster. Briljante literatuurkritiek, aan te raden voor iedereen die van literatuur houdt.

Specificaties

Nederlands | 9789061317630 | 238 pagina's

Titel Hoe lees je een boek? en andere essays over literatuur
Auteur Virginia Woolf
Secundaire auteur Barbara de Lange
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Utrecht : Erven J. Bijleveld, 2018
Overige gegevens 238 pagina's - portret - 23 cm
ISBN 9789061317630
PPN 42108040X
Rubriekscode 823
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Letterkunde; Opstellen
PIM Rubriek Schrijvers en Boeken
PIM Trefwoord Letterkunde

Anderen bekeken ook

Wij zijn licht
Boek

Wij zijn licht ([2020])/ Gerda Blees

Vanuit het perspectief van de dingen om hen heen wordt het op waarheid gebaseerde verhaal verteld van een Utrechtse woongroep, die in 2017 een van haar leden verliest door hun dieet van licht en lucht.

Gerda Blees