De achterkant van Facebook
Boek

De achterkant van Facebook 8 maanden in de hel (2019)/ Sjarrel de Charon

Ervaringen van een content moderator bij Facebook, die moet beslissen welke berichten online blijven staan of moeten worden verwijderd, met veel aandacht voor de mensonwaardige omstandigheden waaronder hij moest werken.

Aanwezigheid

Recensie

Sjarrel de Charon heeft acht maanden als content moderator voor Facebook gewerkt. Aan de hand van interne richtlijnen moeten de moderators beslissen welke berichten online blijven staan en welke verwijderd worden. Het gaat om de dagelijkse stroom posts die in woord en beeld heftige zaken als racisme, haat, kinderporno, executies, pesterijen, zelfbeschadiging en sadisme bevatten. Over zijn ervaringen schreef De Charon dit boek, een ontluisterende blik in de sociale media-keuken. Door klokkenluiders als hij komen steeds meer verhalen naar buiten over de omstandigheden waarin moderatoren dagelijks de onderbuik van het internet schoonvegen. Ze krijgen nauwelijks training of psychische ondersteuning en moeten hun emotioneel zware werk in het opperste geheim doen. De Charon beschrijft het als een soort dagboek. De auteur is geen echte schrijver, meer 'n Haags husselaartje. Toch lijken zijn onthullingen valide. Met een verklarende woordenlijst. Een onthullend boek, dus voor een flinke lezerskring.

Specificaties

Nederlands | 9789044640069 | 175 pagina's

Titel De achterkant van Facebook : 8 maanden in de hel
Auteur Sjarrel de Charon
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2019
Overige gegevens 175 pagina's - 20 cm
ISBN 9789044640069
PPN 420811761
Rubriekscode 528.54
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Facebook; Kritiek
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Sociale media

Anderen bekeken ook

Dagboek van een getuige
Boek

Dagboek van een getuige (2017)/ Astrid Holleeder

Na het verpletterende - en megasuccesvolle - boek Judas, komt Astrid Holleeder nu met een verrassend intieme opvolger: Dagboek van een getuige. Waar Judas het verhaal is over de beslissing om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder, gaat Dagboek van een getuige over de consequenties van die ingrijpende beslissing. Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral: voor Astrid zelf? Dagboek van een getuige geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets 'normaal' is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: niets is zonder risico. Of daar ooit verandering in komt, zal de toekomst leren. In 2018 vindt het proces tegen broer Willem plaats. Dagboek van een getuige is een onthullend boek over hoe justitie met 'gewone' getuigen omgaat, en is het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zuster en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer: Astrid Holleeder. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatiePersoonlijk relaas van de jongste zus van topcrimineel Willem Holleeder, die tijdens het proces tegen haar broer als getuige optreedt en daarom ondergedoken zit.

Astrid Holleeder
Liefde heeft geen hersens
Boek

Liefde heeft geen hersens (cop. 2012)/ Mensje van Keulen

Als een flatbewoonster de oude medebewoonster voor wie ze zorgt, dood aantreft,raakt ze in paniek, want ze verdenkt haar eigen zoon.

Mensje van Keulen
De edele kunst van not giving a f*ck
Boek

De edele kunst van not giving a f*ck de tegendraadse aanpak voor een goed leven ([2017])/ Mark Manson, vertaling [uit het Engels] Annoesjka Oostindiër en Henk Popken

Betoog over het goede leven: je hoeft niet altijd positief te zijn, maar in plaats daarvan moet je jouw tekortkomingen en de tegenslagen in het leven onder ogen zien en daarmee leren leven.

Mark Manson
De straf die ze verdient
Boek

De straf die ze verdient ([2018])/ Elizabeth George, vertaling [uit het Engels] Fanneke Cnossen

Inspecteur Lynley en sergeant Havers onderzoeken de zelfmoord van een wegens vermeend kindermisbruik opgepakte, alom gerespecteerde deken in het middeleeuwse stadje Ludlow.

Elizabeth George
Wen er maar aan
Boek

Wen er maar aan ([2020])/ Maike Meijer

Dagboek van een werkloze actrice.

Maike Meijer