Basisboek huiselijk geweld
Boek

Basisboek huiselijk geweld signaleren - melden - aanpakken (2019)/ Hans Janssen, Wendela Wentzel en Wilma Schakenraad, cartoons binnenwerk: Gertjan van Leeuwen, Peter van Straaten, Peter de Wit

Studieboek op hbo-niveau over huiselijk geweld en kindermishandeling voor studenten en professionals in de sociale sector.

Aanwezigheid

Recensie

Kennis over huiselijk geweld is basiskennis voor studenten social work en professionals in sociale beroepen. Huiselijk geweld is de meest voorkomende vorm van geweld. Jaarlijks worden meer dan 200.000 mannen en vrouwen slachtoffer van huiselijk geweld. Maar liefst 119.000 kinderen worden slachtoffer van kindermishandeling. En dan gaat het nog om het topje van de ijsberg. Voordat een melding wordt gedaan bij de hulpverlening of de politie zijn er vaak al veel incidenten aan vooraf gegaan. Van deze publicatie verschijnt alweer de vierde herziene druk, waarin aandacht wordt besteed aan het nieuwe afwegingskader in de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling en wordt ingegaan op de nieuwe wetgeving rondom de privacy (AVG). Verder is er weinig veranderd aan de inhoud van het boek. Deel één gaat in op de aard en omvang van huiselijk geweld, deel twee op de aanpak van huiselijk geweld en deel drie op vaardigheden die toekomstige professionals nodig hebben bij de aanpak van huiselijk geweld of kindermishandeling. Met literatuurlijst en register.

Specificaties

Nederlands | 9789046906576 | 284 pagina's

Titel Basisboek huiselijk geweld : signaleren - melden - aanpakken
Uniforme titel Huiselijk geweld
Auteur Hans Janssen
Secundaire auteur Wendela Wentzel ; Wilma Schakenraad ; Gertjan van Leeuwen
Type materiaal Boek
Editie Vierde, herziene druk;
Uitgave Bussum : Uitgeverij Coutinho, 2019
Overige gegevens 284 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie 1e druk: 2009 - Met literatuuropgave, register
ISBN 9789046906576
PPN 421452978
Rubriekscode 307.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Huiselijk geweld
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Huiselijk geweld