Couchsurfing in Rusland
Boek

Couchsurfing in Rusland hoe ik Poetin bijna ging begrijpen ([2019])/ Stephan Orth, redactie Vitataal ; vertaling [uit het Duits] Aad van der Kooij

Verslag door de Duitse journalist van zijn reis door Rusland, waarbij hij bij mensen thuis logeert en zo een goed beeld krijgt van de Russen zelf en hoe zij naar het Westen kijken.

Aanwezigheid

Recensie

Een onderhoudend reisverslag van een jonge Duitser, die al 'couchsurfend' bij mensen thuis logeert en daardoor een inkijkje kan geven in het gewone leven van de Russen. Op zich niets nieuws onder de zon; vele reisschrijvers gingen hem voor en lang voordat er een couchsurfing app was, bestonden er al clubs zoals Globetrotters en Servas waarvan de leden elkaar gratis onderdak aanboden. Ook het genre is niet nieuw, denk bijvoorbeeld aan Floortje Dessing of Paul van Hoof ('Van hier tot Tokio'). De rode draad die door het boek gaat, is dat de meeste Russen ook gewone mensen zijn en bovendien zeer gastvrij. Dat is nauwelijks een eyeopener. Orth (1979) schrijft vlot en het boek bevat twee katernen met aardige kleurenfoto's, vooral van gastverblijven en monumenten. De ondertitel - 'Het eerste Ruslandboek zonder beren en balalaika's' - nodigt niet uit tot lezen, maar het valt mee. Orth schreef eerder 'Couchsurfing in Iran' (2017)* - ook in het Nederlands vertaald - en onlangs 'Couchsurfing in China'**.

Specificaties

Nederlands | 9789089758934 | 253 pagina's

Titel Couchsurfing in Rusland : hoe ik Poetin bijna ging begrijpen
Auteur Stephan Orth
Secundaire auteur Aad van der Kooij
Type materiaal Boek
Uitgave [Meppel] : Just Publishers, [2019]
Overige gegevens 253 pagina's, 32 ongenummerde pagina's platen - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Couchsurfing in Russland. - München : Piper Verlag GmbH, (c)2017
ISBN 9789089758934
PPN 422435724
Rubriekscode Rusland 992
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rusland; Reisbeschrijvingen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Rusland

Anderen bekeken ook

Selma
Boek

Selma aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao ([2016])/ Carolijn Visser

Levensverhaal van Selma Vos (1921-1968), waarbij haar periode in communistisch China centraal staat en de rest van haar leven in flashbacks wordt belicht.

Carolijn Visser