Ken je Nederlandse vrouwen die invloed hadden op onze geschiedenis? Lees de 34 verhalen over bekende vrouwelijke kunstenaars, ontdekkingsreizigers, uitvinders én schurken. Met expressieve kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.
Bijna vierkante bundel met 34 historische verhalen over Nederlandse vrouwen die op hun eigen manier een stempel hebben gezet op de Nederlandse geschiedenis; allemaal vrouwen die hetzelfde wilden bereiken als mannen. Gestart wordt met een verhaal over een dame uit Simpelveld uit de tweede eeuw en het boek eindigt met Mies Bouwman uit de twintigste eeuw. Het zijn vrouwen die naam hebben gemaakt als wetenschapper, politicus, schilder, actrice, schrijver, muzikant, ontdekkingsreiziger, sportheld, enz. Ook worden verhalen verteld over een gifmengster en een gebedsgenezeres, die op een negatieve manier geschiedenis maakten. Elk verhaal is steeds vier pagina's lang, inclusief een paginagrote illustratie en één of twee kleine kleurrijke, expressieve illustraties in onder meer waterverf. De tekst in schreefloos lettertype staat in twee kolommen. De levensgeschiedenis van de vrouwen is versimpeld en ook het taalgebruik is eenvoudig, zodat het boek goed te gebruiken is tijdens de geschiedenisles op school of voor thuis. Met uitgebreide inhoudsopgave. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.
Nederlands | 9789000368068 | 144 pagina's
Ken je helden als Miep Gies, die Anne Frank hielp, en 'foute' mensen als Anton Mussert? In tien verhalen vertellen bekende en minder bekende mensen over hun belevenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met kleurrijke waterverfillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Syntax vertelt over zijn leven als slaaf in Suriname. Lees ook waarom Nederland in de Gouden Eeuw meedeed met de slavernij. Michiel de Ruyter, Jan Pieterszoon Coen e.a. doen hun verhaal. Met zwart-witfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.
Thom en Lin ontdekken een schatkaart die uit een kruik in Texel afkomstig is. De kaart verwijst naar Bonaire. Daar moet Thoms vader net heen voor een documentaire, en Thom en Lin mogen mee. Al gauw komen ze door hun zoektocht in gevaar. Verhaal met informatie over de geschiedenis van Bonaire en de slavernij. Vanaf ca. 11 jaar.
Wie waren Homerus en Alexander de Grote? In tien verhalen ga je terug naar de Griekse oudheid, waar o.a. de eerste Olympische Spelen werden gehouden. Met grappige waterverfillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.