De blanke Indiaan
Boek

De blanke Indiaan een waargebeurd verhaal over een bijzondere adoptie ([2019])/ Kristien De Winter

Levensverhaal van een Vlaamse man die na een slechte start in zijn jeugd wordt opgenomen door een indianenstam in Amerika.

Recensie

De auteur vertelt op chronologische wijze het verhaal van Walter, een Vlaamse man die door zijn biologische moeder werd afgestaan. Hij werd geadopteerd door een kinderloos echtpaar dat niet in staat was hem liefde te geven. Zijn adoptiemoeder misbruikte hem. Na een huwelijk en vaderschap op zeer jonge leeftijd raakt Walter de weg kwijt en probeert zichzelf te vinden in oosterse vechtsporten. Als hij in aanraking komt met de indiaanse cultuur, voelt hij zich thuis. Hij gaat naar Zuid- en Noord-Amerika, waar hij allerlei rituelen moet ondergaan voordat hij zich sjamaan kan noemen. Hij wordt opgenomen in een stam en vindt zijn innerlijke rust. Het boek is geschreven in de tegenwoordige tijd door een auctoriale verteller. Helaas blijft het verhaal oppervlakkig en wordt van de hoofdpersoon bijna een heilige gemaakt, van wie nergens iets negatiefs vermeld is. De indiaanse rituelen worden weliswaar gedetailleerd beschreven, maar niet uitgediept of verklaard, waardoor betrokkenheid uitblijft. De Vlaamse auteur (1964) is tevens internationaal trainer in 'Energetische Anatomie'.

Specificaties

Nederlands | 9789463387040 | 207 pagina's

Titel De blanke Indiaan : een waargebeurd verhaal over een bijzondere adoptie
Auteur Kristien De Winter
Type materiaal Boek
Uitgave Soesterberg : Uitgeverij Aspekt, [2019]
Overige gegevens 207 pagina's - 22 cm
Annotatie "De Blanke Indiaan" is een waargebeurd verhaal, waarin een stuk onverwerkte Vlaamse geschiedenis, Nederlands bloed, oosterse bewegingen en een indiaans hart verweven zijn tot één levensdraad. Het is een boek vol intense emoties. Het is geen triest verhaal, het is een inspirerend relaas met een vleugje humor. Het is de zoektocht van iemand, die wordt afgestaan bij de geboorte, maar die uiteindelijk thuiskomt in een compleet andere cultuur. - Bron: achterflap
ISBN 9789463387040
PPN 422951153
Rubriekscode 323.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Adoptiekinderen; Verhalen ; Sjamanisme; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Adoptie

Anderen bekeken ook

Stoorzender
Boek

Stoorzender ([2020])/ Arjen Lubach

Arjen Lubach vertelt in de vorm van dagboekachtige anekdotes over recente gebeurtenissen uit zijn drukke leven, verweven met jeugdherinneringen.

Arjen Lubach
De pompoeneter
Boek

De pompoeneter (2015)/ Penelope Mortimer, vertaald uit het Engels door Irving Pardoen

De waanwereld van een intelligente vrouw die alleen maar gelukkig wilde zijn als huismoeder van een groot gezin stort in als haar gefrustreerde man haar nieuwe zwangerschap afwijst en zij ontdekt dat hij vreemdgaat.

Penelope Mortimer
Je ziet mij nooit meer terug
Boek

Je ziet mij nooit meer terug (2017)/ Sonja Barend

Autobiografisch getint relaas van tv-presentatrice Sonja Barend, ook wel bekend als de Koningin van de Talkshow.

Sonja Barend
De buurjongen
Boek

De buurjongen roman (2017)/ Jan Siebelink

Een man met een verstandelijke en emotionele beperking, die op 11-jarige leeftijd zijn moeder verloor, trouwt en wordt vader, maar zijn relatie met zowel zijn vrouw als zijn kind lijdt onder zijn beperkingen.

Jan Siebelink
Ik zal de laatste zijn
Boek

Ik zal de laatste zijn mijn strijd tegen de Islamitische Staat ([2017])/ Nadia Murad met Jenna Krajeski, vertaald uit het Engels door Gies Aalberts en Erik de Vries ; met een voorwoord van Amal Clooney

Nadia Murad, een jezidi-meisje uit Irak, vertelt haar schrijnende verhaal over mishandeling, verkrachting en de dood van haar zes broers, moeder en bijna alle jezidi-mannen uit haar dorp door ISIS-strijders.

Nadia Murad