Grand Hotel De Bajes
Boek

Grand Hotel De Bajes een review (2019)/ door Andries Bik

Verslag van een verblijf van drie maanden in een Nederlandse gevangenis.

Aanwezigheid

Recensie

Andries Bik (1979) is de zoon van een vermogend man die meer dan veertig jaar zijn geld verdiende met seksclubs. Hij verving zijn vader tijdelijk toen die was getroffen door een herseninfarct en een hartaanval. Op een ochtend vallen driehonderd man van Justitie binnen in alle panden waar Bik mee te maken heeft en worden zijn bezittingen aangeslagen. Vader Bik en zijn vrouw worden, beschuldigd van belastingfraude, in Spanje gearresteerd, net als Andries in Nederland. In dit eerste deel van een trilogie beschrijft hij dag na dag zeer gedetailleerd zijn opsluiting in de gevangenis waarbij hij zijn verbazing over de luxe en ontspanningsmogelijkheden niet kan verbergen. Hij houdt goed stand tussen de andere zware gevallen en schopt tegen de schenen van bewakers en directie. Zijn 'review' van drie maanden in dit 'vijfsterrenhotel' is gekleurd door arrogantie, zelfingenomenheid, seksistische opmerkingen en gepoch over zijn vele vriendinnen en minnaressen. De auteur vertelt zijn verhaal dat leest als een roman in een zeer vlotte spreektaal zonder literaire franjes. Leesvoer voor een zeer groot publiek. Met illustraties in kleur en zwart-wit.

Specificaties

Nederlands | 9789082162530 | 320 pagina's

Titel Grand Hotel De Bajes : een review
Auteur Andries Bik
Type materiaal Boek
Uitgave Nederland : VanderBooks, 2019
Overige gegevens 320 pagina's - illustraties - 21 cm
ISBN 9789082162530
PPN 423323741
Rubriekscode 395.83
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gevangenen; Nederland; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Gevangeniswezen

Anderen bekeken ook

Dagboek van een getuige
Boek

Dagboek van een getuige (2017)/ Astrid Holleeder

Na het verpletterende - en megasuccesvolle - boek Judas, komt Astrid Holleeder nu met een verrassend intieme opvolger: Dagboek van een getuige. Waar Judas het verhaal is over de beslissing om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder, gaat Dagboek van een getuige over de consequenties van die ingrijpende beslissing. Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral: voor Astrid zelf? Dagboek van een getuige geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets 'normaal' is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: niets is zonder risico. Of daar ooit verandering in komt, zal de toekomst leren. In 2018 vindt het proces tegen broer Willem plaats. Dagboek van een getuige is een onthullend boek over hoe justitie met 'gewone' getuigen omgaat, en is het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zuster en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer: Astrid Holleeder. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatiePersoonlijk relaas van de jongste zus van topcrimineel Willem Holleeder, die tijdens het proces tegen haar broer als getuige optreedt en daarom ondergedoken zit.

Astrid Holleeder
Kastanjehove
Boek

Kastanjehove ([2021])/ Tommie Niessen en Loes Wouterson

Een jonge verpleegkundige vertelt zijn ervaringen in de zorg.

Tommie Niessen
Dit doet even pijn
Boek

Dit doet even pijn uit het dagboek van een jonge dokter (2018)/ Adam Kay, vertaald [uit het Engels] door Dennis Keesmaat

Teksten uit het dagboek van een voormalige arts in opleiding, waarin hij vertelt over zijn ervaringen - uitdagingen, dilemma's en patiëntencontacten - in de verloskunde en gynaecologie van de Engelse National Health Service.

Adam Kay
Leven en laten leven
Boek

Leven en laten leven roman ([2018])/ Hendrik Groen

Een in leven en huwelijk teleurgestelde vijftiger probeert met het geld van zijn ontslagvergoeding te ontsnappen aan zijn eentonige bestaan en een nieuw leven in Italie te beginnen.

Hendrik Groen
Ondergedoken
Boek

Ondergedoken een jonge vrouw overleeft in Berlijn 1940-1945 (2015)/ Marie Jalowicz Simon, bewerkt door Irene Stratenwerth en Hermann Simon ; nawoord van Hermann Simon ; vertaald [uit het Duits] door Liesbeth van Nes ; kaart Peter Palm

Autobiografisch relaas van een joodse vrouw uit Berlijn, die onderdook toen ze in 1942 dreigde te worden gedeporteerd naar een concentratiekamp.

Marie Jalowicz Simon