Wat schaft de toekomst?
Boek

Wat schaft de toekomst? eten in een volle, hete én slimme wereld ([2020])/ Amanda Little, vertaald [uit het Engels] door Klaske Kamstra

Verslag van initiatieven om in de toekomst de mondiale voedselvoorziening op duurzame en klimaatbestendige wijze zo in te richten, dat de nog steeds groeiende wereldbevolking gevoed kan worden.

Aanwezigheid

Recensie

Door klimaatsverandering en een nog steeds groeiende wereldbevolking komt de traditionele landbouw steeds meer onder druk te staan. In dit boek doet de auteur, een Amerikaanse professor onderzoeksjournalistiek, verslag van initiatieven die zouden kunnen helpen om op duurzame wijze zó te produceren dat voedsel, zowel als water voor iedereen voldoende beschikbaar zijn. Innovatieve ondernemers op o.a. land- en tuinbouwgebied, visteelt, voedselwetenschappers en klimaatdeskundigen worden bezocht en ondervraagd, niet alleen in de westerse wereld, maar ook bv. in China en Ethiopië. Allen zoeken op hun vakgebied naar oplossingen om ook in de toekomst de aarde leefbaar te houden en de mensheid te voeden, waarbij oude en nieuwe technieken soms succesvol gecombineerd kunnen worden. Het met zwart-witfoto's geïllustreerde boek is, ondanks de wetenschappelijke achtergrond, vlot leesbaar geschreven. De artikelen waaraan via noten gerefereerd wordt, bestrijken ongeveer de periode 2010-2018. Een interessant boek voor lezers die zich afvragen hoe onze voedseltoekomst eruit zou kunnen gaan zien.

Specificaties

Nederlands | 9789029510585 | 407 pagina's

Titel Wat schaft de toekomst? : eten in een volle, hete én slimme wereld
Auteur Amanda Little
Secundaire auteur Klaske Kamstra
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij De Arbeiderspers, [2020]
Overige gegevens 407 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: The fate of food. - New York : Harmony Books, (c)2019
ISBN 9789029510585
PPN 423178229
Rubriekscode 354.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voedselvoorziening ; Voedselvraagstuk
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Voedselvoorziening