De ogen van Fadil
Boek

De ogen van Fadil ([2020])/ Mohammed Benzakour

Acht korte humoristisch geschreven sprookjesachtige verhalen over onder meer een hond die kan vliegen en een jongen die vrouwen met zijn ogen kan betoveren.

Aanwezigheid

Recensie

Mohammed Benzakour (1972) is socioloog en auteur en is onder meer bekend van 'Yemma' (2017) en 'De koning komt' (2015). 'De ogen van Fadil' is een verhalenbundel met acht verhalen. Het titelverhaal gaat over de jonge Fadil, die met gemak ieder meisje om zijn vinger windt. Als dat gaat vervelen leert hij zichzelf iedere vrouw met een simpele blik te betoveren. Dat keert zich tegen hem. In 'De vliegende hond' wordt verteld hoe honden in een 'niet nader te noemen landgebied' in de watten worden gelegd vanwege de mythe over een vliegende, straatarme hond die wraakt neemt op zijn pester. Het werk heeft een overduidelijke zweem van Oosterse sprookjes, al wil de auteur de lezer geen richting op wijzen. Het titelverhaal heeft een duidelijke moraal, terwijl in bijvoorbeeld 'De vliegende hond' de nadruk meer op humor ligt. Niet elk verhaal komt even origineel over, 'De ezel en de puntmutsgeest' is duidelijk geïnspireerd op het oude Aziatische sprookje van de steenhouwer. Benzakour schrijft met veel humor en soms expliciete omschrijvingen van zaken in een zelfbedachte sprookjesstijl. Bevat erotische scènes.

Specificaties

Nederlands | 9789026350191 | 187 pagina's

Titel De ogen van Fadil
Auteur Mohammed Benzakour
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, [2020]
Overige gegevens 187 pagina's - 19 cm
ISBN 9789026350191
PPN 424356694
Genre verhalenbundel
Taal Nederlands

Anderen bekeken ook

Je ziet mij nooit meer terug
Boek

Je ziet mij nooit meer terug (2017)/ Sonja Barend

Autobiografisch getint relaas van tv-presentatrice Sonja Barend, ook wel bekend als de Koningin van de Talkshow.

Sonja Barend
Het gordijn
Boek

Het gordijn (2017)/ Kader Abdolah

De in ballingschap levende Iraanse schrijver ontmoet in het onwezenlijke decor van Dubai nog één keer zijn moeder en hij gaat mee in haar door dementie beïnvloede beleving van de dagen die ze samen doorbrengen.

Kader Abdolah