Dwars door het donker
Boek

Dwars door het donker toegeven aan ongelukkig zijn (2020)/ Nowelle Barnhoorn

Een journaliste die kampt met een burn-out en een depressie beschrijft hoe ze uiteindelijk, door acceptatie van het feit dat je slecht voelen ook bij het leven hoort, haar situatie wist te veranderen.

Aanwezigheid

Recensie

Leven met een burn-out en een depressie is zwaar. Zeker als je in je jarenlange zoektocht naar de uitgang weliswaar soms even opstaat, maar uiteindelijk terugvalt. Het overkomt de auteur, een journalist (1986). Zij wil door middel van dit boek - met de veelzeggende ondertitel 'toegeven aan ongelukkig zijn' - anderen bemoedigen en gidsen. Zoals mensen die steeds weer moeten lezen dat positief denken naar geluk leidt. Mensen die vervelende gevoelens onderdrukken. Die worstelen met hun jeugd. Of niet kunnen omgaan met dagen dat het wat minder gaat. Het particuliere verhaal van de schrijver en haar queeste, die lange tijd niet tot het zo vurig gewenste resultaat leidt, is aangevuld met informatie en met wat derden te vertellen hebben. Een helder benoemde hoofdstukindeling wijst lezers de weg. De auteur schrijft opbeurend en toegankelijk. Ze legt, soms prettig relativerend, goed uit hoe complex de problematiek soms kan zijn. Wat háár redt, samengevat, eigenlijk van het ene moment op het andere, is het inzicht dat als ze zich slecht voelt, ze dit kan accepteren als iets wat erbij hoort. Een uitstekend hulpboek.

Specificaties

Nederlands | 9789044639988 | 202 pagina's

Titel Dwars door het donker : toegeven aan ongelukkig zijn
Auteur Nowelle Barnhoorn
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2020
Overige gegevens 202 pagina's - 20 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789044639988
PPN 424474018
Rubriekscode 606.322
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Depressiviteit; Verhalen ; Burn-out; Verhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Depressiviteit

Anderen bekeken ook

Nu ik je zie
Boek

Nu ik je zie op zoek naar mijn vader ([2020])/ Merlijn Kamerling

Beschrijving van het leven en de persoon van acteur en zanger Antonie Kamerling (1966-2010) aan de hand van gesprekken die zijn zoon Merlijn tien jaar na zijn vaders dood had met twaalf mensen die dicht bij hem stonden.

Merlijn Kamerling
Redenen om te blijven leven
Boek

Redenen om te blijven leven (2015)/ Matt Haig, vertaald uit het Engels door Jan de Nijs

Persoonlijk relaas door de Britse romanschrijver over zijn depressie en de wijze waarop hij deze te boven wist te komen, waarbij hij adviezen geeft aan lotgenoten.

Matt Haig
Leven met wind mee
Boek

Leven met wind mee minder drama in je leven, meer rust in je hoofd ([2019])/ Jelle Hermus

Gids voor meditatie en innerlijke rust.

Jelle Hermus
De zaak Nicky Verstappen
Boek

De zaak Nicky Verstappen wanhoop, woede en verdriet (2020)/ Marco van Kampen en Paul Bots, kaarten: Igor Kersten ; eindredactie: Frans Stoks

Journalistiek verslag over de moord op de elfjarige Nicky Verstappen in 1998, de decennialange speurtocht naar de toedracht en de aanhouding, veroordeling en hoger beroep van de dader.

Marco van Kampen
Je bent zoals je denkt
Boek

Je bent zoals je denkt in verbinding met de bron ([2021])/ Michael Pilarczyk, vertaald Sjors Sommer

Zelfhulpboek waarin dieper wordt ingegaan op hoe je je dagelijkse gedachten kunt sturen in de richting van hoe je graag wilt leven.

Michael Pilarczyk