Bermdans in bruidsjurk
Boek

Bermdans in bruidsjurk ([2020])/ Sarah Venema

Twee vriendinnen liften, in een bruidsjurk voor een kunstproject, van Milaan naar Jeruzalem, maar een van hen verdwijnt en wordt verkracht en vermoord teruggevonden. De auteur doet onderzoek naar hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Aanwezigheid

Recensie

In 2008 liften de Italiaanse Pippa Bacca en Silvia Moro van Milaan naar Jeruzalem, gekleed in bruidsjurken. Deze lifttour is onderdeel van een kunstperformance: ze willen aantonen dat wie instapt bij een onbekende, iets goeds ontvangt. Wanneer zij drie weken onderweg zijn, verdwijnt Pippa, om niet veel later teruggevonden te worden in de bosjes dichtbij Istanbul. Zij is verkracht en vermoord door een liftgever. Jaren later zoekt Sarah Venema uit wat er precies gebeurd is op deze liftreis en hoe het mis heeft kunnen gaan. Kan een vrouw wel alleen liften? Venema (1989) wilde zelf gaan liften en stuitte op het waargebeurde verhaal van Pippa Bacca. Interessant boek, waarin afwisselend het verhaal van de twee lifters en het onderzoek van Venema verteld wordt. De lezer krijgt zo een goed beeld van het hele verhaal, de afloop en de nasleep. Het geheel is in een vlotte stijl geschreven en de personages worden levendig neergezet. De auteur is journaliste.

Specificaties

Nederlands | 9789021418377 | 207 pagina's

Titel Bermdans in bruidsjurk
Auteur Sarah Venema
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Querido Fosfor, [2020]
Overige gegevens 207 pagina's - kaart - 20 cm
ISBN 9789021418377
PPN 424551438
Rubriekscode 396.63
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Moorden; Verhalen ; Liften (werkwoord); Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Moorden

Anderen bekeken ook

Dagboek van een getuige
Boek

Dagboek van een getuige (2017)/ Astrid Holleeder

Na het verpletterende - en megasuccesvolle - boek Judas, komt Astrid Holleeder nu met een verrassend intieme opvolger: Dagboek van een getuige. Waar Judas het verhaal is over de beslissing om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder, gaat Dagboek van een getuige over de consequenties van die ingrijpende beslissing. Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral: voor Astrid zelf? Dagboek van een getuige geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets 'normaal' is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: niets is zonder risico. Of daar ooit verandering in komt, zal de toekomst leren. In 2018 vindt het proces tegen broer Willem plaats. Dagboek van een getuige is een onthullend boek over hoe justitie met 'gewone' getuigen omgaat, en is het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zuster en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer: Astrid Holleeder. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatiePersoonlijk relaas van de jongste zus van topcrimineel Willem Holleeder, die tijdens het proces tegen haar broer als getuige optreedt en daarom ondergedoken zit.

Astrid Holleeder
Neemt u maar alvast afscheid
Boek

Neemt u maar alvast afscheid over hoe corona een Nederlands gezin in zijn greep houdt ([2020])/ Philip Reedijk

Persoonlijk verslag van een Covid-19-patient, die met zijn eveneens besmette vrouw op het randje van de dood zweefde.

Philip Reedijk
Nu ik je zie
Boek

Nu ik je zie op zoek naar mijn vader ([2020])/ Merlijn Kamerling

Beschrijving van het leven en de persoon van acteur en zanger Antonie Kamerling (1966-2010) aan de hand van gesprekken die zijn zoon Merlijn tien jaar na zijn vaders dood had met twaalf mensen die dicht bij hem stonden.

Merlijn Kamerling
Om wie je bent
Boek

Om wie je bent ([2017])/ Aaltje van Zweden, geschreven in samenwerking met Wil Koning

Aaltje van Zweden
Niemands kind
Boek

Niemands kind (november 2020)/ Ingrid von Oelhafen & Tim Tate, vertaling [uit het Engels] Karin de Haas

Persoonlijk relaas van een vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog als baby bij haar biologische ouders door de Duitsers werd weggehaald vanwege haar raskenmerken en belandde bij Duitse adoptieouders.

Ingrid von Oelhafen