Wat voel ik?
Boek

Wat voel ik? ([2020])/ tekst: Oscar Brenifier, illustraties: Kolet Janssen ; bewerking [en vertaling uit het Frans]: Kolet Janssen

Hoe weet je dat je ouders van je houden? Is het leuk om verliefd te zijn? Wat is het beste: alleen zijn of met vrienden? Dit zijn drie van de in totaal zes vragen over allerlei gevoelens. Om over na te denken en over te praten. Met veel stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe weet je dat je ouders van je houden? Is het leuk om verliefd te zijn? Wat is het beste: alleen zijn of met vrienden? Deze rijk geïllustreerde uitgave telt zes van dergelijke 'grote vragen' die elk uitgewerkt zijn met stellingen en vragen die kinderen aanzetten om vanuit diverse perspectieven over de kwestie na te denken. Dat is een nieuwe opzet vergeleken bij eerdere delen in de reeks 'Filosofie voor kinderen', die waren opgebouwd rondom tegenstellingen. Het boek leent zich goed om thuis of op school samen met anderen (volwassenen) te bespreken. Jammer is wel dat de samenvatting na elke vraag het zelf denken en de eigen meningsvorming een beetje te niet doet: deze is nogal stellig en normatief. De vele stripachtige kleurenillustraties met soms grote (kinder)foto's maken het boek toegankelijk. Deel uit de nu vierdelige serie 'Filosofie voor kinderen', in 2011 verschenen "Goed en kwaad' en 'Liefde en vriendschap'* en onlangs 'Wat is goed en wat is kwaad?'**. Om samen met kinderen van ca. 7 t/m 12 jaar in gesprek te gaan.

Specificaties

Nederlands | 9789002270628 | 95 pagina's

Titel Wat voel ik?
Auteur Oscar Brenifier
Secundaire auteur Serge Bloch ; Kolet Janssen
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Davidfonds/Infodok, [2020]
Overige gegevens 95 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Les sentiments : c'est quoi? - Paris : Nathan, (c)2019. - Oorspronkelijke uitgave: Paris : Nathan, (c)2004
ISBN 9789002270628
PPN 427626102
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Emoties; Filosofische aspecten
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Emoties

Relaties/Serie

Filosofie voor kinderen
Boek

Filosofie voor kinderen (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Nederlands

Anderen bekeken ook

Feestje in mijn hoofd
Boek

Feestje in mijn hoofd over geluk ([2017])/ Stine Jensen, met illustraties van Karst-Janneke Rogaar

Wat maakt gelukkig? Zijn dieren gelukkig? Via dit soort vragen, uitleg en voorbeelden kun je zelf nadenken over alles wat met geluk te maken heeft. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Stine Jensen
Alles wat ik voel
Boek

Alles wat ik voel het grote emotieboek ([2017])/ Stine Jense, met illustraties van Marijke Klompmaker

Omdat Klaar mij niet uitgenodigde voor haar feestje, nodig ik haar ook niet uit! Twintig verhalen van kinderen over gevoelens als angst, verliefd, jaloers en verlegen zijn. Met uitleg en ook aandacht voor de ideeen van historische personen en kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Stine Jensen
De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen
Boek

De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen ([2021])/ Andy Griffiths en Terry Denton, vertaald [uit het Engels] door Edward van de Vendel

Andy en Terry wonen in een boomhut met 130 verdiepingen, als ze worden ontvoerd naar een andere planeet. Daar moeten ze het opnemen tegen een modderslurpende moeraspad. Met veel stripachtige zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Andy Griffiths
Beleefd zijn
Boek

Beleefd zijn (cop. 2012)/ Cassie Mayer, [vert. uit het Engels: Femke Winkels ; eindred.: Simon van der Sluijs]

Is beleefd zijn belangrijk en hoe kun je dat zijn? Met kleurenillustraties en een eenregelige zin. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Cassie Mayer
Agent en Boef en de fopmoppen
Boek

Agent en Boef en de fopmoppen (cop. 2013)/ [tekst] Tjibbe Veldkamp, & [ill.] Kees de Boer

Als Boef weer eens ontsnapt, blijft hij Agent foppen tijdens de achtervolging. Agent heeft er schoon genoeg van en zoekt een andere boef. Maar dat is niet de bedoeling! Prentenboek met humoristische kleurenillustraties in afwisselende formaten. Vanaf ca. 4 jaar.

Tjibbe Veldkamp ; Kees de Boer