Familieleden vertellen over de troonswisselingen die ons land heeft meegemaakt. Tien verhalen over de eerste Prins van Oranje tot en met prins Willem-Alexander. Met veel waterverfillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar; zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
De eerste Prins van Oranje was een stadhouder. Pas in 1815 kreeg Nederland een eigen koning: Willem de zesde werd koning Willem de Eerste. Inmiddels zijn er al heel wat Nederlandse koningen en koninginnen ingehuldigd. Dit leuke boek bevat tien korte verhalen over troonswisselingen uit deze periode, maar dan vooral gezien vanuit de ervaringen van jonge prinsen en prinsessen die de inhuldigingen van hun ouders van dichtbij meemaakten. Het zijn verhalen over een koninklijke wereld met paleizen en bedienden, plechtigheden en verplichtingen, feesten en mooie kleren, maar ook met herkenbare elementen als kinderspel, kattenkwaad en toekomstdromen. De stijl is levendig en begrijpelijk, met veel dialoog en niet te lange zinnen. De karakteristieke kleurenillustraties van verschillende afmetingen zijn een combinatie van zwart-wit pentekeningen en ecoline of waterverf. Zij voegen hun eigen sfeer toe aan de verhalen. Het boek begint met een voorwoord van de auteur en sluit af met de stamboom van Willem van Oranje-Nassau. De plaats van de hoofdpersonen is hierop aangegeven. In dezelfde opzet verschenen meerdere verhalenbundels. Deze (ongewijzigde her)uitgave is geschikt om voor te lezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Nederlands | 9789000313884 | 41 pagina's
Waar is het eiland Schokland gebleven en hoe kwam Kinderdijk aan zijn naam? Tien verhalen in het Nederlands en Engels (keerdruk) bij tien monumenten op de Werelderfgoedlijst, met schilderachtige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Waarom draagt de koning geen kroon? Hoe gaan de prinsessen naar school? Lees van alles over Willem-Alexander, Máxima en de drie prinsessen. Met vier verhalen over bijzondere kinderen, weetjes en veel kleurenillustraties waaronder foto's. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen v.a. 8 t/m 10 jaar.
Wil je meer weten over de tijd van de Vikingen, Karel de Grote, de ontdekking van Nova Zembla, het einde van de slavernij en nog veel meer? Dan kun je kiezen uit vijftig korte verhalen over de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis. Met tijdbalk en veel waterverfillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Ken je helden als Miep Gies, die Anne Frank hielp, en 'foute' mensen als Anton Mussert? In tien verhalen vertellen bekende en minder bekende mensen over hun belevenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met kleurrijke waterverfillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Vijftig korte verhalen over belangrijke feestdagen en feestelijke gebeurtenissen die in Nederland worden gevierd, van Kerstmis en Sint-Maarten tot Koningsdag, Elfstedentocht, Kinderboekenweek en Suikerfeest. Met jaarkalender en veel kleurrijke waterverfillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.