De prijs van het bestaan
Boek

De prijs van het bestaan ([2020])/ Deborah Levy, uit het Engels vertaald door Astrid Huisman en Roos van de Wardt

Tweede deel van een driedelige autobiografie van de Zuid-Afrikaanse schrijfster Deborah Levy (1959), waarin zij haar leven als 50'er beschrijft, een periode waarin haar huwelijk uiteenvalt en haar kinderen uit huis gaan.

Aanwezigheid

Recensie

In dit tweede deel van haar autobiografische trilogie, het vervolg op 'Dingen die ik niet wil weten'*, beschrijft Levy hoe haar leven als 50'er is, een periode waarin haar huwelijk uiteenvalt en haar kinderen uit huis gaan. De Zuid-Afrikaanse Levy (1959) is meerdere malen genomineerd voor de Booker Prize en schrijft toneelstukken, proza en poëzie. Vergeleken met het vorige deel is haar feminisme een stuk duidelijker aanwezig, vanaf pagina 1 sijpelt het door elke zin die ze neerpent. Ze beschrijft haar dagelijkse eenzaamheid en vaste (al dan niet zielige) riedel zodanig, dat het een mooi romantisch randje krijgt. Dit boek geeft een eerlijk beeld van iemand wiens vaste riedel in haar leven in duigen valt, en hoe de stukken wel of niet worden opgeraapt.

Specificaties

Nederlands | 9789044544039 | 173 pagina's

Titel De prijs van het bestaan
Auteur Deborah Levy
Secundaire auteur Astrid Huisman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Geus, [2020]
Overige gegevens 173 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: The cost of living. - London : Hamish Hamilton, 2018
ISBN 9789044544039
PPN 427901952
Rubriekscode Engels 855.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levy, Deborah; Autobiografieën
PIM Rubriek Schrijvers en Boeken
PIM Trefwoord Levy

Anderen bekeken ook

Dingen die ik niet wil weten
Boek

Dingen die ik niet wil weten een reactie op George Orwells essay Why I Write uit 1946 (2020)/ Deborah Levy, uit het Engels vertaald door Astrid Huisman en Roos van de Wardt

Hoe leef je als vrouw, moeder en schrijfster in een wereld die door mannen is vormgegeven? In dit feministische antwoord op George Orwells beroemde essay Waarom ik schrijf onderzoekt Deborah Levy die vraag. Dit boek vormt het startpunt van een driedelige autobiografie, waarin ze haar leven als veertiger, vijftiger en zestiger chroniqueert in glashelder, geestig proza. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatieEerste deel van een driedelige autobiografie van de Zuid-Afrikaanse schrijfster Deborah Levy (1959), waarin zij een feministische reactie geeft op het essay van George Orwell 'Why I write' uit 1946.

Deborah Levy
Warme melk
Boek

Warme melk ([2017])/ Deborah Levy, uit het Engels vertaald door Astrid Huisman en Roos van de Wardt

Een jonge Engelse vrouw gaat samen met haar moeder naar een kliniek in Spanje waar vervolgens liefdesrelaties ontstaan en familierelaties worden opgehelderd.

Deborah Levy
Mijn lieve gunsteling
Boek

Mijn lieve gunsteling roman ([2020])/ Marieke Lucas Rijneveld

Een veearts is seksueel geobsedeerd door een getroebleerd jongensmeisje dat juist aan het begin van haar puberteit staat.

Marieke Lucas Rijneveld
Want de avond
Boek

Want de avond roman ([2018])/ Anna Enquist

Vier personen moeten na een diepe crisis hun leven weer zien op te pakken, maar dat is niet eenvoudig.

Anna Enquist
Wij zijn licht
Boek

Wij zijn licht ([2020])/ Gerda Blees

Vanuit het perspectief van de dingen om hen heen wordt het op waarheid gebaseerde verhaal verteld van een Utrechtse woongroep, die in 2017 een van haar leden verliest door hun dieet van licht en lucht.

Gerda Blees